Skoči na vsebino

Monza - 2.11.2014 [Testna dirka]


Recommended Posts

Baty, očitno nimaš zadnjega skipack-a, ker tista slika zgoraj kje je ZEW Dirkalnik bi moral biti jaz in ne s tem skinom, jaz sem imel v igri vse tako kot je treba in tudi pravi skin :D

Link to post
Deli na drugih straneh
  • Odgovori 99
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kolk enih težav... A je že kdo od tistih, ki vam kej ni pasalo pomislil, da so tut organizatorji ljudje, tako kot mi vsi ostali in da se lahko tut njim kdaj zgodi kkšna napaka. Tut mi, ki vozimo kdaj

No, da se še malo oglasim, da ne boste mislili, da samo teroriziram in se nisem nič pripravljen prilagajat. To trditev ovrže že število sprememb (http://www.slo-racing.com/index.php/topic/2010-praviln

Stvar je enostavna. Pri taki organizaciji demokracije ni. Organizator postavi pogoje, če so vam všeč sodelujte, če ne pa ni treba. Simple as that. Saj se da kako zadevo prilagodit, samo vseh že

Nc kej posebnega iz moje strani!

 

P: presenecen nad zaostankom ni šlo bolje

 

Q:Isto kot prosti trening

 

T:Štartam 13 al ker :|  zamudim ,malo sekung s setupom,nekdo me zadane od zadaj,zato se mu opravicujem.ovikn št1 lep peljem za danijelom nakar me en iz leve strani zbije poskodovan vzmetenje rumene barve bil.Ok nadaljujem napredujem okol mene vse leti,nato sva imela 2 kroga bitko s danielom,lepo prehitevanje,nakar mi nekaj freezne spet padm nazaj potem pa 2x napaka v parabolici nakoncu se povecan ping mislim da sm trcil z damirjem zbit vse probal kar se da rešit ok glede na to da sm v imoli prejsni tedn bolje se odnesel nekako mi ne lezi tale monza.Glede časov sm na tekmi malo bolje letel tko max 2 s zaostanka,na kvalifikacijah imev cca 4s nimam pojma.Je pa res da nism velike pozornosti namenjal monzi.Bo prvenstvo ze druga zgodba upam bolje mi lezi proga.

Link to post
Deli na drugih straneh

Moja prva dirka online :)  Malo sem se še lovil, saj sem pozabil zamenjat nik-name s pravim imenom in me je skozi metalo s serverja. Nekateri res letite, tako da se bo treba res potrudit, da bo kompetitivnost. Štartal sem z zadnjega mesta in opazoval, kaj se dogaja spredaj....ni bilo glih lepo videt. :)  Sem pa opazil, da včasih ni nasprotnik tam, kamor ga ti vidiš. Kot da je nevidni del, ki dejansko registrira trke, bliže, kot grafika. Nevem, to se je meni zazdelo.

No, bil sem dalec od hitrega, sem pa imel kostanto, ko sem bil na progi sam. Štartal 20, končal 7,... zaostal pa cca 50sek od prvega. Kar precej v 20 krogih :)

 

Na treningu je bilo sonce res moteče. Na dveh delih sploh proge nisem videl :)

 

Vglavnem, upam, da bo več voznikov končalo dirko z začetkom prvenstva [ok]

te ni metalo s serverja, mi smo te XD sej smo ti pisal, da si zamenjej, Bonča ti je še s kaznijo grozil XD jst sm ti na steam napisal, da si zamenjaj nick. pa si pol le skapiral :D

  • Upvote 1
Link to post
Deli na drugih straneh

Murn, zaradi mene je lahko tak čas dirke, samo bi bilo boljše to na kakšni "odprti" progi, ne pa tu kjer se sonce/senca menja 200x na krog. Sicer pa, kakor hočete :)

Tak čas ne more priti v poštev,ker se zelo pozna,kako vsak posameznik ima naštiman post procesing....

MOJ PP NA MEDIUM

screenshotbmwz4gt3monza2.jpg

ULTA PP

screenshotbmwz4gt3monza2.jpg

BREZ PP

screenshotbmwz4gt3monza2.jpg

 

 

Jaz pp uprabljam zgolj zaradi ZELO svetlečih se rdečih luči pri bremzanju nasprotnika!!!!!!!!

  • Upvote 1
Link to post
Deli na drugih straneh

 Murn mi je šipo zbil od zadaj, Urbančič pa me je dokončno onesposobil. 

 

Oba trka (dotika) pa sta imela na avtu precej večje posledice kot pa sta bila močna.

Predlog: Poškodbe na 50%.

Ps.: Mečke pa letijo k snete skire...

Link to post
Deli na drugih straneh

V isti sapi pa praute, da ob malem kontaktu raznese avto... zdej se je treba odločt, al boste jokal in ne nč nardil, al boste znižal poškodbe, ker so preobčutljive. To, da poškodbe so, ne nikogar odvrne od tega, kako dirka oziroma ima tko malo vpliva, da je vseeno. tist k bo kamikaza, bo kamikaza, ne glede na to, a so poškodbe al jih ni in večina nesreč se dogaja zadi, ne glede na to, a poškodbe so al jih ni. tuki je samo vprašanje, kolko hočeš kaznovat tistega, k za to ni nič kriv oziroma tistega, k dirka čisto.

 

Ob taki uri je muka dirkat, dosti dirkačev se je pritožilo na serverju, ko ti sonce sveti, res ni enakopravno, ker sm meu zapacano sprednjo šipo na mclarnu in je blo skoraj nemogoče vozit proti soncu (sem komej asfalt vidu, na treningu ko sm meu odprto luč v sobi, se pa sploh ni nč vidlo. 0,5 sekunde na krog me je to stalo, če sm vozu malo bolj "počasi, da nisem šel v travo", se pravi da sem žlajfal 30 metrov prej, ker nisem vidu notranje strani in nadaljevanja ovinka). Sej lahko znižam detajle ampak bi mogu it vn iz serverja + to da čas dirke prej ni bil objavljen (ker če boš že delu štalo, usaj obvesti nas prosim, pa še ljudem daš čas, da se pripravijo in da vidijo v kerih ovinkih bo štala. za to je pomoje potrebno malo več kot samo ena ura pred dirko) in pa da v assetto corsi luči še zmer ne delajo (tisto drugo me najbolj moti) me pripelje k vprašanju, zakaj?

 

Nevem zakaj je organizatorjem težko spremeni 10 znakov v kodi. Če smo že tko pedantni in hočemo met use po spisku in ožigosano, zakaj je blo premalo mest za mclarna in preveč za bmw-ja? Prijavljeni so bli zapisani in potrjeni. zakaj je je blo samo 20 krogov dirke?

Sej po pravici mi je vseeno, zarad teh 20 krogov sm zmagu dirko, ampak sm neki časa nazaj opazu nek trend odnosa "tako in tako je, vzemi ali pusti". Sej lahko se motim, ampak tak vtis sem dobil, ko sem prebiral te predloge za spremembe.

 

Najeda mi, ker se organizator teh eventov ne prilagodi niti malo željam samih tekmovalcev. To je bla neka testna FUN dirka brez FUN elementa notr. In itak je vsako dirko isto. Na konc ugotovimo, da je assetto corsa nepripravljena na prvenstvo, da je online shit, da je 150ms pinga problem (nevem od kdaj, je pa možno, čeprau nism vidu danes nobenga s tolko pinga...), da se server ne more postavit 10 minut pred rokom, da bi se vse težave odpravile, in da bi se lahko še kaj spremenilo. 

 

Sej na koncu večino teh težav lahko spregledam, ampak tuki samo opozarjam nanje. Tko da bom spet ponovil, to ni nek napad na vas, ampak izpostavljanje težav, k jih lahko popravite. Če sm se kje zmotu mi pač povejte.

  • Upvote 2
Link to post
Deli na drugih straneh

Morda je res, da bi se dalo še marsikaj spremenit in izboljšat na želje udeležencev, vendar to ne vodi nikamor. To pa zato, ker se bo vedno našel nekdo, ki bi rad nekaj prilagodil svojim potrebam. Osebno mislim, da je organizacija šla na roko tekmovalcev veliko krat. Pri organizaciji je še veliko stvari v ozadju, katere udeleženci sploh ne vidijo, saj je njihova glavna skrb bit le ob uri na serverju. Kot pobudnik prvenstva, se lahko samo zahvalim članom, ki sodelujejo pri organizaciji, ker brez njih, bi to prvenstvo že zdavnaj bilo odpovedano. Sam bi že zdavnaj obupal, ker nebi utegnil vodit celotne zadeve. Ker sem vičino dirk speljal preko Iracinga (direktorij lige, plačaš 2 dolarja, dobiš 4h serverja, odkljukaš željene parametre in je stvar zaključena), sem MISLIL, da bo podobno pri AC glede serverja in kar je povezano z njim, vendar to še zdaleč ni tako. Prav zaradi zapletenosti organizacije, bi morala bi le ta, striktna in brez odstopanj.

Vsem, ki ste pričakovali več, se opraičujem, če ni vse po vašem godu. Gremo dalje, pa brez zamer. [ok]

 

PS: se opravičujem, ker sem pozabil zamenjat nikname, prva online dirka v AC zame. [Joj]

 

Ja, vozniki, kateri bodo naredili kiks iz malomarnosti, bodo brez milosti sankcionirani. Upam samo, da se bo dalo pregledat sporne incidente. Tu računamo predvsem na udeležence, da bodo posredovali sporno situacijo in nam olajšali pregled. Še to bi rad povedal, ko bodo uradne dirke, preprosto prijavite nekorektno obnašanje organizaciji. Ker če se boste samo na furumu med sabo zbadali, ti si me, jaz sem te, ker.je uni.., nebo pomogalo. Je pa res, da če se ne moti, je omejen čas snemanja in zna bit, da bo tudi zaradi tega otežkočen popolni pregled dirke. Tu pač mi nič ne moremo.

 

Srečno vsem za uradne kvalifikacije in začetek prvenstva. 

  • Upvote 1
Link to post
Deli na drugih straneh

No, da se še malo oglasim, da ne boste mislili, da samo teroriziram in se nisem nič pripravljen prilagajat. To trditev ovrže že število sprememb (http://www.slo-racing.com/index.php/topic/2010-pravilnik/#entry82625, http://www.slo-racing.com/index.php/topic/2010-pravilnik/#entry83666, http://www.slo-racing.com/index.php/topic/2010-pravilnik/#entry83816, http://www.slo-racing.com/index.php/topic/2010-pravilnik/#entry83976, http://www.slo-racing.com/index.php/topic/2010-pravilnik/#entry84140, http://www.slo-racing.com/index.php/topic/2010-pravilnik/#entry84696 ki si ga greste lahko nekateri še enkrat prebrat.

 

Veliko stvari se je bilo potrebno na novo naučit pri postavljanju serverja v AC in organiziranju prvenstva, največ pa se naučimo iz lastnih napak. Tako kot sem se jaz, se bodo morali še nekateri udeleženci na dirkah.

 

20 krogov, namesto 28: Totalno moja napaka. Sploh ne vem od kje je prišlo na 20, ker sem uporabil config od prejšnje dirke in ga samo spremenil. S tem, da na prejšnji dirki je bilo 25 krogov in mi še sedaj ni jasno kako mi je uspelo nastavit 20 namest 28.

 

9 prijavljenih McLarnov, 8 na serverju: Za vsako dirko je potrebno posebej delati entry list, če želite, da delujejo skini. Entry list je sestavljen iz zapisov o vsakem vozniku, ki izgledajo takole:

[CAR_0]
DRIVERNAME=Matjaz Murn
TEAM=Rocket Racing
MODEL=mercedes_sls_gt3
SKIN=Rocket-Racing_mMurn_15
GUID=##################
SPECTATOR_MODE=0

Za vsako dirko je potrebno za vsakega voznika vnesti to kodo v entry_list.cfg.Imam en template za vse voznike, ki sem ga izdeloval sproti, ko sem dobival podatke od voznikov, ki so se prijavljali v prvenstvo. Na dirko se je prijavil tudi David Pipan, ki še ni bil prijavljen v prvenstvo, zato njegovih podatkov nisem imel v templatu - v takih primerih vržem noter podatke od nekoga, ki se dirke ne bo udeležil in on dobi njegov skin. Zajebal sem, ker sem dodal notri podatke za BMWja, namesto za McLarna. 

 

Tega na prvenstvu ne bo, ker bodo točno določeni vozniki, ki bodo vozili na dirki, znani že 24 ur vnaprej in bom imel dovolj časa, da vse vnesem pravilno. Poleg tega teh težav ne bo na bodočih FUN dirkah, ker bo potrebno prijavo za dirko oddati najmanj 24 ur pred dirko. Sprememb v zadnjih minutah ne bo več. To je slabo zame, ker nimam časa vsega pravilno prilagodit, še slabše pa je potem za tiste, ki ste na dirki oškodovani.

 

Zamujanje serverja: Bil sem na praznovanju rojstnega dne ožjega družinskega člana in sem bil posledično 70km stran od svojega PCja. Če mogoče zgornje šlamparije izpadejo skrajno neresno, vzemite v zakup dejstvo, da sem sredi praznovanja zapustil družbo, šel na en računalnik, se remotal na svoj PC, iz tega PCja sem se preko teamviewerja connectal na računalnik, kjer teče server (še enkrat hvala Tomaž!) in urejal nastavitve serverja, pisal entry_list.cfg in sprejemal dodatne prijave ob 18:55. Če mi je kakšen v entry listu spolzel med prsti, je to zato, ker je server že 5 min zamujal, način postavitve in konfiguracije serverja pa mi tudi ni ravno šel na roko. Za to se še enkrat opravičujem - alternativa temu je bil server ob 20:00 ali pa sploh ne. Čas dirke pa kot vsi veste smo prestavili za eno uro, ker ste nekateri šli raje gledat TV, kot da bi dirkali online.

 

Poškodbe: Poškodbe ostanejo. Če vam je všeč ali pa ne. Če poškodbe izključimo, se ne bomo ničesar naučili. Še vedno bodo nekateri prepozno bremzali, se naslanjali drug na drugega, blokirali, prehitro bremzali in nasploh nič spremljali vzvratna ogledala. Včasih se je možno tudi kakšni kamikazi izognit, če gledaš v vzvratno ogledalo.

 

Predvidevam, da ste si vsi prebrali pravilnik vsaj 4x do sedaj, zato najbrž dobro veste, da je implementiran sistem prijav incidentov. Torej - če se ti zdi, da ti je nekdo uničil dirko - prijavi organizatorjem dirke. Če je možno pripni zraven replay. Ker bodo dirke dolge, predvidevam, da to v vseh primerih ne bo možno, ker je največja velikost replaya 500MB. Zaenkrat žal nimamo nobenega workarounda (če odštejemo to, da vsak snema svojo dirko s Frapsom oz. nečim podobnim).

 

Čas dirke na serverju:Čas dirke na serverju se bo spreminjal. Ne bo vedno isti. Včasih bo sredi dneva, včasih zjutraj, včasih zvečer. Luči v AC nimajo efekta. Tudi v resničnem življenju vam luči veliko ne pomagajo ob sončnem zahodu ali vzhodu, ko ti sonce sveti direktno v šipo. Mogoče se motim. Nočnih dirk pa ni in jih ne bo zaenkrat. Edina sprememba, ki bo - pred dirko bo objavljeno kakšna je nastavitev časa na strežniku.

 

Vse kritike z veseljem sprejmem. Še raje imam kritike, ki jih spremljajo konkretni predlogi rešitev. Mene so učili, da če ti nekaj ni všeč, predlagaj spremembo. Če nimaš pametne ideje kako nekaj izboljšat, bodi tiho in se ne pritožuj. Tega se še sedaj držim in bom zelo vesel, če se boste še nekateri na tem forumu.

 

Torej, če povzamem - krivdo prevzemam nase, ker sem vse napake storil sam. Vsaka šola nekaj stane, naprej bo bolje. Z današnjim dnem bom dosledno izdajal tudi vse sankcije - ja, mislim vse vas, ki ste se na dirke (ja, na Imolo tudi) prijavili pa vas potem ni bilo!

  • Upvote 5
Link to post
Deli na drugih straneh

Super napisano Matjaž.

 

Tule bi jaz samo dodal glede zamude postavitve serverja. Matjaž je bil odsoten in me je prosil, da jaz poštimam server. 18:55 sem bil pred pcjem in hotel pri Matjažu preveriti, če sva se prav razumela. Ker je moj telefon tak kot je, je trajalo 10 min, da sem napisal en k*** sms :)

Potem je rekel, da bo sam uredil, zato sem ga prosil še, da me doda na entry list in se je vse skupaj še dodatno zavleklo. Naslednjič se to ne bo zgodilo (tudi, če bo Matjaž imel druge opravke), ker se bom jaz prekleto potrudil, da bo server online raje prej kot pozneje.

 

Glede vsega ostalega je pa škoda zgubljat besede. Organizator organizira prvenstvo in se je pač treba prilagodit (nisem organizator, da ne bo pomote). Meni tisto sonce tudi nič ni prijalo, pa sem se navadil in odfural svoje. Ker noben ni vedel, je bilo isto za vse :)

Poleg tega pa - če bi vsak odpeljal 100 krogov (in priznam, da je bil tudi pri meni problem pomanjkanje vaje, zato so solidni krogi prišli komaj v drugi polovici dirke), bi tisto sonce postalo sekundarnega pomena... vsak ovinek pride v kri po nekaj urah :)

 

p.s. če nekateri mislite, da se tu izvaja administratorska diktatura, bi morali bit prisotni par let nazaj... takrat bi šele videli vraga :P

 

  • Upvote 2
Link to post
Deli na drugih straneh

sej sm reku, da me to zamujanje, premalo avtov, itd. ne moti neki zlo, ampak je prisotno. Glede avtov razumem zakaj je tako bilo (prijave so se oddajale še ob 19:05... v prvenstvu je udeležitev znana in ne bo panike, vem). sej za vse sem dal rešitev, za tisto prijavljanje nesreč pa nisem nek fan, ker bo itak vsak drugače povedal, če ne bo replaya.

Link to post
Deli na drugih straneh

Kaj pa to ko so meni zmrznile vse kontrole na avtu, ko sem hotel izklopiti imena voznikov (ctrl+i), pa sem po pomoti pritisnil nevem kaj, pomoje crtl+p ali samo p ali pa nekaj drugega, nisem ziher kaj sem stisnil? Se je to zgodilo še komu kdaj?

Uglavnem, avto je šel samo naravnost in tudi ko sem šel v boxe in nazaj je bilo tudi vse neodzivno.

Link to post
Deli na drugih straneh
Guest
Odgovarjanje v tej temi je do nadaljnjega onemogočeno.
  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...