Skoči na vsebino

1. Mugello - 6.11.2016


Recommended Posts

bannermugello.jpg

Kaj potrebujete

  1. original simulacija Assetto Corsa in plačljivi dodatki Dream Pack 2Dream Pack 3Red Pack 
  2. poznavanje dirkaškega pravilnika ter pravilnika GT3 prvenstva.
  3. v nastavitvah Assetto Corsa obvezno nastavite  pravo ime in priimek brez šumnikov: ne Murn Matjaž, ne MURN Matjaž, ne Matjaž MURN, ne M Murn... temveč Matjaz Murn
  4. TeamSpeak (Server: sloracing.ddns.net Geslo: sloracingts)

Urnik

  • 19:00 - Trening (90 min)
  • 20:30 - Kvalifikacije (30 min)
  • 21:00 - Kvalifikacijska dirka (cca 35 minut - 19 krogov)
  • 21:45 - Glavna dirka (cca 35 minut - 19 krogov)

Nastavitve strežnika

Server: slo-racing.com HD GT3
Geslosloracing

Dirkalniki:  Audi R8 LMS Ultra, BMW Z4 GT3, Ferrari 488 GT3, Lamborghini Huracan GT3, McLaren 650S GT3, McLaren MP4-12C GT3, Mercedes SLS AMG GT3, Mercedes-Benz AMG GT3, Nissan GT-R GT3
Dirkališče: Mugello

Podlaga: Dinamična (glej pravilnik - člen 4.1)
Pomoči: Samodejna sklopka, ABS ter TC
Čas: 10:00
Obraba gum: Vključena (200%)
Poraba goriva: Vključena (200%)
Poškodbe: Vključene (50%)

Vreme: 

EQTwE0m.png

Pokrovitelji

hdlogo600px.png

logonewsitev2350px.png

playgamelogonew300px.png

mfplogotip300.jpg

 

anglicuslogo300px.png

Uredil - skopusnik
Link to post
  • Odgovori 31
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Zadnja dirka na predvečer zaključene prve petdesetletke. Q: drugo mesto.  QR: težko je iz 100% gripa na koncu Q v trenutku preiti na spolzko podlago z neogretimi gumami. Posledica je, da drs

Q opazil da bo težko proti roznim mclarnom karkol naredit... zadovoljen s P3. R1 uredu štart, potem se nekaj časa po napaki Alena vozil na 1. mestu, ampak sem vedel, da to mesto ne bo dosegljivo

Prijavljeni vozniki

  1. Matjaž Murn Audi R8 LMS Ultra
  2. Tomaž Eržen Audi R8 LMS Ultra
  3. Miha Fabijan McLaren 650S GT3
  4. Tomaž Pavšek McLaren 650S GT3
  5. Alen Rožič McLaren 650S GT3
  6. Marjan Koderman McLaren 650S GT3
  7. Goran Tuš Lambirghini Huracan GT3
  8. Mark Berden Lambirghini Huracan GT3
  9. Janko Glavač Lambirghini Huracan GT3
  10. Aleš Kurent Lambirghini Huracan GT3
  11. Domen Gantar Lambirghini Huracan GT3
  12. Marko Kraner Ferrari 488 GT3
  13. Erik Ocvirk McLaren 650S GT3
  14. Gašper Zupan McLaren 650S GT3
  15. Božo Fujs McLaren 650S GT3
  16. Marko Panger BMW Z4 GT3
  17. Alen Terzić Mercedes-Benz AMG GT3
  18. Tomaž Selčan Mercedes-Benz AMG GT3

 

Link to post

Super dirka, vsi pritiskali kolikor se da. Sam brez večjih napak drugo dirko, en set Hard gum, vidim pa da me elektronika ni obvestila o prehitri vožnji skozi bokse? Kapo dol vsem, barvito en pestro dirkanje do konca :)

Link to post

Q: Šele v zadnjem poskusu našel pravi ritem. P4.

1. dirka: Dober štart, vse štima, pridem na P3, potem pa Lambo party. Ko sem jih blokiral, sem še sam delal napake in tako padel tja do 6 mesta se mi zdi. No, sem si rekel, saj boste vsi prišli nazaj k meni, ko moje gume zagrabijo. V 9 krogu se je začelo in zelene pošasti so bile vse bližje. Vedel sem, da jih na ravnini ne bom mogel pihnit, zato sem šel v bokse, ko sem jih ujel. Potem pa samo hotlapal in prišel še pred Marjana iz boksov. Dal vse od sebe, da bi ujel Jankota, sam ni blo ne :D  P3, fino za novo sezono.

 

2. dirka: Obdržim P3 tja do tretjega kroga, ko je bilo spet vse zeleno okoli mene. Sem že mislil, da sem na tekmi Olimpije :shock:. Gume začnejo grabiti že tam okoli 6 kroga, zato šibam v bokse. Tam se ustavim, pa kar nič. Ne vem kaj se je dogajalo, samo pojavilo se je uno okno, za ročno urejanje in jaz klikam ko zmešan sm in tja, Alt+tabam, že skor obupam, ko dam gas in avto spelje??? WTF, a so tole bli bliskoviti mehaniki, al pa je nekaj šlo hudo narobe. Mastno pljunem v roke in s +20 uletim nazaj na stezo. Potem do konca lovim Markota, vendar neuspešno. Bentim ob zapravljeni šansi in sedmem mestu na koncu. Vseeno super ekipni uspeh :D  Samo tako naprej Huba Bubba!!!

Link to post

Včeraj sva čez dan s Tomažem malo trenirala in ugotovila, da se z najboljšimi ne bova mogla kosati. Avto je mel popolnoma preveč understeera in se ga ni dalo lepo peljat. Potem sva malo delala na setupu in do začetka dirke je bil avto kolikor toliko vozen.

Q: Dve sekundi za vodilnim (P10) ni ravno zavidljiv rezultat. Avto je imel še kar nekaj potenciala, saj je Tomažu uspel 7 desetink boljši čas, tako da sem očitno tudi jaz delni krivec in ne samo Audi. Bomo za Monzo moral mal bolj trenirat.

QR: Start ne preveč dober, izgubil eno mesto. Po nekaj krogih mi je uspelo priti do P7, vendar zgolj po napakah drugih. Avto na ravnini ni šel nikamor - mislim sem, da je preveč poškodovan. Šel sem v bokse in označil, da mi ga popravijo. Mislil sem, da je to tako kot pri iRacingu, kjer se preprosto odpelješ, če vidiš, da popravilo traja predolgo. Žal temu ni tako in sem potem izgubil dobro minuto v boksih, avto pa po ravnini še vedno ni šel nikamor. Pa na treningu nisem preveru kje se začnejo boksi in dvakrat fasal SPEEDING kazen. Končal s krogom zaostanka na P15.

S Selčanom sva imela nekaj krogov kar dobre borbe, za ovratnik pa nama je dihal Fujs. Kar napeto.

R: Na glavni dirki je bil start uspešnejši, mest nisem izgubil (saj jih je težko zgubit, če si čisto zadaj). Uspel pridobiti kar nekaj mest, z zmanjšanjem downforca je bil avto na ravnini par km/h hitrejši. Potem pa postanek v boksih - PitConfig me je izdal. Ni potrdil izbire in jaz cca. 15 sekund gledam v tist prikazovalnik kot tele v nova vrata. Padem na zadnje mesto. Na koncu sem uspel prilezti na P10 - spet po zaslugi napak drugih. 

Če izvzamem nekaj hudih borb na obeh dirkah, je ta vikend čimprej za pozabit.

Videla se je popolna premoč McLarna na tej dirki. Na Hard gumah brez menjave še vedno najhitrejši na progi. V Monzi bo verjetno Lambo bolj konkurenčen s svojo višjo hitrostjo na ravnini, ne vem pa kako se bomo ostali kosali. 

 

Link to post

Primerno treningu in priljubljenosti proge :) QR je sicer še okej kazalo, verjetno bi bil 10., če ne bi zadnje dva kroga šparal z bencinom ker je ta Mkvarn požrl ene 2l več kukr sm računal. Crknu še pred črto, na srečo ostal na 11. mestu.

Na glavni dirki vozil okrog 10. mesta ali še mesto višje, se branil pred Fujsom in skoraj spregledal počasnega Eržena pred mano. Odvil zadnji trenutek, Fujs za mano prav tako, žal ga je odneslo in je v naslednjem zavoju treščil vame. Božo ni bilo namerno, sem preveč v ogledalo gledal ko sem te zapiral in zadnji moment opazil Audinija pred sabo. Kasneje sva še enkrat zadela, tam sem pa verjetno malo premalo prostora pustil :)

Link to post

Q: Presenetljivo dober čas. Imel še pol sekunde rezerve, vendar sem šel raje za dirko trenirat, ker če bi štartal 8, 10 ali 12 bi bilo zame isto.

R1, R2: Takoj sem videl, da je nekaj narobe z gumami. Če sem imel na treningih probleme s pregrevanjem sem imel tukaj celo dirko "modre" gume. V bistvu je avto skozi poplesaval in sem ga skozi lovil po stezi. To narediš 2, 3 krat, da boš pa to uspešno delal 19 krogov ovinek za ovinkom pa je vsaj zame nemogoče in prej ali slej sledi pesek. Gripa od nikoder. Dirkal sem z H brez menjave. Na koncu sem precej izgubljal prosti tistim, ki so gume menjali. Vseeno mislim, da je H brez menjave prava odločitev, ker če ne bi bilo napak bi končal bistveno bolje. 

Vseeno dobro vzdušje in dirka. BMW je imel kar dobro končno hitrost. Na trenigih sem imel problem z oversteerom iz ovinka, to sem pol uredil, ampak kot že povedano se je na dirki zadeva vrnila. Za pozabit vikend. K sreči je Monza blizu in ne rabi na drugi kontinent.

Matjaž, kaj imaš mogoče pogoje s serverja na dirki ? Rad bi ponovno probal in razumel kaj se je dogajalo z gumami.

Link to post

Q opazil da bo težko proti roznim mclarnom karkol naredit... zadovoljen s P3.

R1 uredu štart, potem se nekaj časa po napaki Alena vozil na 1. mestu, ampak sem vedel, da to mesto ne bo dosegljivo v 2. delu dirke, tako da sem se le osredotočil da ostanem pred ostalima dvema mkvarnoma in to mi je ratal.

v R2 mi to ni ratal zarad ene 5sec napake v sredini dirke. Takoj po napaki sem opazil da lahko ostanem pred Marjanom le če pridem pred njim z boxa. Če bi bil enkrat za mano, ne bi mel moznosti priti mimo, kajti na ravnini je lambo zelo hiter. No, ker nisem prišel pred njega pri izhodu iz boxov (lepa borba v T1, več nisem mogel legalno postoriti) se je potem v ovinkih lahko oddaljeval kot za šalo in je bila tudi zelo dolga ravnina premalo. 

Dokaj zadovoljen sploh z R1, R2 nekoliko manj zaradi obiska peska in izgubo 2. mesta. Se pa hubabuba tako lima na stezo, da za Alena konkurence ne bo na nobeni dirki, se bomo pa fajn borili za 2. mesto z ostalima dvema roznima. 
 

Link to post
  • B_U_R_I unpinned in unfeatured this tema

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...