Skoči na vsebino

6. Nürburgring Sprint - 22.1.2017


Recommended Posts

  • Odgovori 35
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Evo filmčk na hitro    

V nedeljo peljal prve kroge pred dirko, saj mi prej nikakor ni uspelo. Hvala @MihAE za setup, brez tega bi bil mrzel. Tale sprint varianta je kar zahtevna za vozit. Pravo nasprotje od Paul Ricarda, kj

P: Odvozil čim več krogov . Zadnji popravki v setupu in že pripravljeni na Q. Q: Ker je prišlo do znatnega padca temparature se je crew cheff odločil da progo napademo z  soft gumami . Ki so pres

V nedeljo peljal prve kroge pred dirko, saj mi prej nikakor ni uspelo. Hvala @MihAE za setup, brez tega bi bil mrzel. Tale sprint varianta je kar zahtevna za vozit. Pravo nasprotje od Paul Ricarda, kjer si lahko za vsakim ovinkom malo počival. Tukaj je ovinek za ovinkom, nikoli ne popustiš, vedno je pritiskanje, sploh pa ker je dirka samo 22 krogov. Švical sem kot konj.

Q: Nekako sem se držal v top5 skozi celotne kvalifikacije. Na koncu so še ostali pokazali zobe, ki so jih na začetku šparal in tako sem zaključil na P7. Kaj več niti nisem pričakoval.

QR: Začetek super, štartal kar OK. Fujs je startal še bolje in tako sva skoraj cel prvi krog peljala vštric. Vse do zadnje šikane, kjer je to izkoristil Glavač in po desni pripeljal, da smo šli 3 wide v šikano. Malo prerivanja a smo vsi trije prišli skozi brez večjih poškodb. Nato sem po zaslugi napak drugih in nekaj prehitevanj počasi a vztrajno pridobival mesta. Proti koncu dirke sem bil na P4 in ko sem prišel iz boksov se mi je na rit nalepil Marjan. Premalo je bil agresiven in uspelo mi ga je zadržat zadaj. Nato je Eržen prehitro šel v bokse in po Drive Through je pripeljal za Marjana. Razmišljal sem o tem, da bi malo upočasnil in Marjana malo zadržal, vendar nisem hotel preveč izivati, saj sem imel še kar dobro dirko in je nisem hotel pokvariti v zadnjih krogih. Sklepal sem tudi, da bo Tomažu uspelo priti mimo, vendar se je izkazalo na koncu, da je bil Marjan pretrd oreh. Presentljivo sem zaključil na P3.

R: Zopet kar dober štart. Zadržal pozicijo na P3. Vseskozi mi je sledil Eržen, ki je bil prehiter zame in sem ga spustil naprej. Za ovratnik sta potem dihali dve Sniti skiri. Vse do postanka sem mislil, da mi P4 ne uide, saj sem se ob pritiskanju lahko malo oddaljil. Potem grem v bokse. Lepo zmanjšam na ene 60 kph, da ja ne bom prehiter in vidim, da je tista črta še daleč. Malo pospešim in spet zmanjšam in čez črto pripeljem s hitrostjo 86. FFS! Končal na P9. Če bi me še v soboto kdo vprašal bi bil s tem rezultatom čist zadovoljen. Ker pa je kazalo na P4, sem jezen sam nase. 

Naslednjo dirko bom žal primoran izpustit, tako da se vidimo na pisti čez en mesec.

 

P.S.: Točkovanje posodobljeno. Prosim, če malo preverite, če so kje napake.

Link to post

Ker progo poznam nisem veliko vozil, sploh pa sem imel izredno natrpan teden.

QR: Odločim se za M gume. Štart normalen, v drugem krogu na ravnini pred šikano vzporedno z Kurentom (se mi zdi) ki je prehiteval, ker ga pred mano še ne vidim obrnem pogled v desno in tako zgrešim zaviralno točko, med bremzanjem se samo molil da avta ne spremenim v bowling kroglo. Na izredno srečo le rahel dotik Kodermanovega dirkalnika. Zaradi zgrešene linije preširok izhod iz ovinka in rahel bump v kurenta in obrat. Še nekaj naslednjih krogov sploh nisem imel ritma, prave koncentracije tako da sem dva kroga zapored na dveh ovinkih popolnoma zamešal brake point, ki sem si ga med treningi zastavil. Nabral do konca dirke za drive trough. Nekje med dirko pa sem imel še en nesporazum z Avdijem. Imel sem blue flag in ko je prišel dosti blizu na izhodu iz šikane se umaknem na notranjo stran proge in pred ovinkom dosti prej zabremzam, ker pa je to že zraven pit in-a se je mogel malo krotovičiti. Oprosti :) 

R: Teammate Marko mi prišepne, da bo vozil soft gume, jaz pa se nisem imel volje ukvarjati z šparanjem gum in sem  štartal spet z med. V T3 zaradi kravala na pisti pridobil nekaj mest, V drugem krogu pa po tuševem poznem zaviranju v T1, vzporedno z njim do T3 in v T4 trk, ki naju je oba obrnil. Se zgodi, noben ni nobenega videl, mene pa vsaj crewchef ni nalagal :DDrugih zanimivosti ni bilo. Čestitke podiumu. Na Spa se bom pa absolutno bolje pripravil, da odpeljem čisto dirko in mogoče dobim tudi kakšno točko :D

Link to post
  • B_U_R_I unpinned in unfeatured this tema

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...