Skoči na vsebino

1. Rallye Monte Carlo (6.8. - 11.8.)


Recommended Posts

Prvi rally v Slo-Racing Dirt Rally sezoni se bo odvijal na in v okrožju prelaza Turini. Rallye Monte Carlo zaznamujejo spremenljivi vremenski pogoji in nepredvidljivost podlage. Eden taktično najtežjih rallyev bo že na začetku sezone poskrbel za napete borbe.

 

0Nfpkuf.png

 

Pri dan se po celodnevnih pripravah in ceremonijalnemu štartu se posadke pomerijo v dveh kratkih šprintih ob vznožjih prelaza. Na zanji etapi lahko pričakujejo nekaj snega v višjih predelih.

Po večernem servisu se naslednji dan dirkači selijo na vzhodno stran prelaza kjer se po dveh šprintih in brzincu do vrha vrnejo v servisno cono, ter nadaljujejo s podobnim programom zahodne strani. Dokaj sončen dan ne bo predstavljal hujših ovir.

Tretji dan predstavlja največji izziv, saj se po dopoldanskem šprintu ekipe selijo na zahodno stran prelaza, kjer bodo na izredno dolgi SS10 primorani voziti pazljivo in taktično, saj je pot do servisne cone dolga. Ko se dan prevesi v večer po težko pričakovanem servisu, se posadke še zadnjič pomerijo v dirki do vrha. Napovedano poslabšanje vremena proti koncu dneva lahko ujame posadke nepripravljene.

Zadnji dan rallya je najbolj pričakovan s strani gledalcev, saj se piloti poženejo čez celotno dolžino prelaza v SS14 in s tem prevozijo legendarno etapo Col de Turini. Kljub izčrpanosti posadk, mora koncentracija ostajati na višku, kajti nepredvidljivost etape pušča odprta vrata tako zmagi kot tudi porazu. Po nočnem sneženju se v jutranjih urah zjasni, a v višjih predelih ostajajo ledene ploskve in zasneženi odseki.

 

LIVE RESULTS

 

monte_casovnica.png.e2bc9fac237010836bd0

 

Zaradi trenutnega sistema replayev in generalnega sistema spremljanja v igri, pozivamo sodelujoče v ligi, naj napišejo povzetek svoje izkušnje po končanem rallyu v to temo. Tako bomo lažje in natančneje spisali povzetek. Slike so seveda tudi dobrodošle.

Uredil - Arne Dopudja
Link to post
  • Domc featured this tema
  • Odgovori 80
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jebemti, sm mislu da boš usaj ti kašno piko prnesu u ekipo... Nič, se vsedem, peljem solidno, skoz okol Murna in Buggya, nekje HP4/5 mi reče kopilot right 4 jump maybe dont cut, jaz pa objestn in pun

Lep pozdrav vsem, zadevo sem odpeljal že v četrtek takoj na začetku in to vse v kosu, prve tri proge slab tempo in nekaj težav potem proti koncu je kar steklo, moram reči da mi je Mini zelo všeč  ...n

Odpeljal do konca, na dveh brzincih celo postavil najboljši čas. Sta me pa ustavili dve prebiti gumi, enkrat zbil gledalce. Sem pa zadnji servis zapustil z manj kot 60% turbine, ker so mi ušli trije m

Posted Images

Preberte si zadnji paragraf 1. posta, če niste.

Organizatorji želimo vso srečo voznikom, ki se bodo boril teh pet dni. Naj najboljši pobere prestižno lovoriko MC relija!

Za tiste, ki se ne borijo, nam je vseeno. :D

Link to post

Uf, tole bo pa naporno. Tako dolgega rallyja še nisem fural... Ponavadi še tistih, k majo 10 eventov ne odpeljem v enem kosu. Tole bo treba kar vsak dan nekaj ...

Svojega P306 sem že nekaj testiral na Shakedownu in je zadek veliko raje spredaj kot zadaj :D Kakšen nasvet kaj spremeniti v setupu, da se to ne bi dogajalo?

Uredil - Matjaž Murn
Link to post

Zadnji anti roll bar zmehčat, springse tut malenkost. Zadaj camber v minus za kašno stopinjo več in toe out klik ali dva v pozitivno smer. Je pa pač narava 306 taka da seka napočez ko se odloč.

Link to post

jaz bom kar defaulten, ker karkoli sem speminjal na championshipu je bilo samo slabse...sprijaznit se je potrebno da je veliko veliko lovljenja pa nezen moras biti z obrati motorja...predvsem pa to da bomo bili vozniki serije F2 umazani od malin okoli ust :D

Link to post

O sranje imam kar tremo, kot pred prvim zmenkom...sam da bo tale zmenek po videnem kar naporen in dolg. Nich...prizgati webasto, v kufer vrst lopato za kidanje, termovko toplega caja med zice, pa brz po ledenih planjavah preizkusit sreco. Uzivajte, pa pazite se na cesti...iz zanesljivih virov sem slisal, da niso nic solili in posipali proge :roll:

Kdor bo prvi DNF dobi Slo-racing achivment..."Yeti on the road" ,Knox@Gantar se bosta pa s Steamom zmenila, da se ga bo dalo importat v profil :D

 

Link to post
  • Arne Dopudja changed the title to 0. o (6.8. - 11.8.)
  • Domc unfeatured this tema

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...