Skoči na vsebino

Sparco755

Uporabnik
  • Števec vsebine

    21
  • Pridružen

  • Zadnjič prisoten

Ocena v skupnosti

13 Nevtralno

Osebne informacije

  • Spol
    Ni pomembno
  • Volan
    Fanatec CSW v2
  • Stopalke
    DIY

Zadnji obiskovalci profila

687 ogledov profila
  1. Sparco755

    Fanatec vs. Thrustmaster

    To je že res, ampak lahko greš pa offroad! Pa ne vem, če je kdo povedal, da ceno drži! LOL!
  2. Sparco755

    Fanatec produkti

    "Friction" je v prevodu trenje. In pod to trenje so verjetno mišljene mehanske izgube v ležajih, jermenih, motorju samem, ... Torej čisto na mehanskem nivoju so optimizirali izgube. To seveda posredno vpliva na uporabniško izkušnjo, saj je večji delež navora prenesen na volan in se manj tega navora izgubi za premagovanje trenja.
  3. Sparco755

    Fanatec produkti

    Vedno je bilo nekaj ali z ventilatorji mehansko (so bili glasni), ali z elektroniko, ki krmili ventilatorje. Sploh se niso prižgali, oz. se je prižgal samo eden.
  4. Sparco755

    Fanatec produkti

    Po mojem gre samo za izboljšavo elektronike oz. odpravo napak od V2. Moj CSW V2 je bil 2x v nemčiji, 1x pa so mi poslali dol nadomestni del. Seveda pa mora tudi marketinški oddelek opraviti svoje delo in obljublja: "It comes with more advanced electronics and a new motor for improved feeling, functionality and even higher durability."
  5. Sparco755

    Fanatec produkti

    alkoro ima prav. Ni takšen problem pokriti s tisto vrečo, ki pride zraven. Priporočam vsem, da to počnete. Ne imejte mene za vzgled. Še en minus sem se spomnil glede Fanatec opreme. Če ne boste lepo delali z njo, vas bodo na forumih (upravičeno) sklincali.
  6. Sparco755

    Fanatec produkti

    Vedno z rokavicami. Mogoče sem 2x brez, ko so bile v pranju in je bilo zelo nujno treba eno dirko odpeljati. Ampak tudi preko rokavic pride malo potu + prah, ki se nabira na volanu ... In če bo naslednji post, če ne pokrivam volana oz. celega riga kadar ni v uporabi - ne, tega pa res ne počnem.
  7. Sparco755

    Fanatec produkti

    Jaz imam Formulo black in BMW GT2. Formula volan sem uporabljal mogoče parkrat po pol ure, drugače pa vedno vozim z BMW obročem. Formulo uporabljam kot 200€ vredno utež za papir, in da lahko komu pokažem, kako deluje quick-release brez da šraufam BMW volan dol. Plusi in minusi obeh: BMW: + mi bolj odgovarja premer + občutek v roki - teža malo vpliva na force feedback - alkantara "vpije" pot in umazanijo in je težko za čistit, še posebej ker nočem zaliti elektronike Formula: + Teža; je lažji in se malo boljše čuti force feedback + OK za vozit formule oz. avtomobile z
  8. Sparco755

    Volani in pedala

    @ingange 300 € je super cena. Tisti, ki jih rabi za dirkat, bo vzel tvoje, če bodo kvalitetno in prav narejene. Ker Fanatecova bremza to ni. @alkoro Imaš prav. Sem jih razstavil in videl kaj je narobe. Poleg tega, kar si ti naštel, ni tudi fizika na njihovi strani. Problem je, da load cell zazna samo en del sile s katero pritiskaš na bremzo. Odpade sila, ki se prenaša preko blažilca (OK ta z original blažilcem ni ravno velika, ampak vseeno ne zanemarljiva) in pa še bolj pomembno, tista pena v "tulcu", ko se razširi se upre ob stene tulca, kar pri vedno večji sili nelinearno povzroča vedno
  9. Sparco755

    Volani in pedala

    Jaz sem lansko zimo prišel na to idejo. Naredil par testov za prototip, modificiral bremzo na G27 pedalih na load-cell in jih še danes vozim, kljub temu, da imam Fanatec-ova, na katerih se nabira prah. "Moja" bremza je neprimerljivo boljša od CSP V2. Verjetno tudi od CSP V3. Projekt pa ni prišel dlje od tega prototipa, ker sem od takrat naprej zasut z delom. Ampak če je kdo s časom in primernim znanjem, ki bi se to šel, pa rade volje pomagam. Pomojem bi tudi "laufalo" ... In verjetno se ni potrebno omejevati samo na EU trg.
  10. Sparco755

    Volani in pedala

    alkoro je verjetno mislil tale load cell pedala, ki se delajo v EU http://www.h-engineering.net/shop/sim-pedals-pro/ +2 za Goranov popoldanski s.p.
  11. Sparco755

    Fanatec produkti

    Vem, da ni bilo to vprašanje, ampak jaz lahko potrdim, da je razlika med Fanatec Porsche GT3 in Fanatec CSW V2 razlika res ogromna. In nobeden on njiju ni direct-drive.
  12. Sparco755

    Fanatec produkti

    Pedala imajo v evropi 2 leti garancije. Če so še v garanciji, bi morali zamenjati senzorje brez tvojih stroškov. To, da pa hočejo video je pa standarden postopek, saj jim to služi kot dokazilo o napaki. Lahko da ga rabijo za to, da ti ne bi bilo treba pošiljati pedal gor, da bi se oni sami prepričali o napaki. Vsaj pri meni je bilo tako z ventilatorji za CSWB V2. Sem posnel video in jim ga poslal, naslednji njihov odgovor je bil, da ni treba pošiljati volana gor in mi bodo kar poslali nove ventilatorje.
  13. Sparco755

    Fanatec produkti

    Me veseli, če lahko pomagam. Sem videl, da imajo V3 ta nov blažilec, ampak v resnici imajo tudi V2 nek hidravlični blažilec. Ampak ta blažilec ti simulira občutek "potovanja" pedala, se pravi kako občutiš ob pritisku in spustu pedala, ne vpliva pa bistveno na prilagajanje med bremzanjem - se pravi ko loviš tisto mejo, kjer kolesa zablokirajo. Tu igra vlogo verjeto v 90% samo load-cell, saj skoraj ni premikanja pedala - kvecemu za mm ali dva. Res je, da je load-cell povsem drugačen na V3, zato me tudi tukaj ne držati za besedo, ker ga na žalost še nisem imel priložnosti preizkusiti. Sigurn
  14. Sparco755

    Fanatec produkti

    Jaz imam malo več kot eno leto CSWB V2, CSP V2, CSS SQ V1.5 in je edini problem, ki sem ga imel, da so ventilatorji na CSW nehali delati. Bazo sem poslal nazaj v nemčijo v roku enega tedna sem jo dobil popravljeno nazaj (mislim, da so bili celo neki prazniki vmes), stroške pošiljanja pa so mi povrnili. Od takrat dela vse brez problema. Uporabljam pa jih kar precej - verjetno vsaj 10 ur na teden. Z nakupom sem zelo zadovoljen in mi ni blo nikoli žal. Je pa res, da sem vse kupil pred podražitvijo. Če bi šel danes kupovati, bi bil komplet za kakšnih 20 do 30% dražji, kar je pa že kar močna c
  15. Sparco755

    Fanatec produkti

    Zanimivo. Jaz imam pa ravno obratno izkušnjo glede garancije (letos). Ja, ne gre v njihovo korist, da sem 2x koristil garancijo, ampak vedno so bili zelo hitro odzivni, nič niso komplicirali in tudi vrnili poštnino, da sem jih poslal okvarjen produkt na popravilo. Moja izkušnja z njihovim customer-service-om je odlična. In tudi s produktom sem zelo zadovoljen (razen uveljavljanja garancije 2x). Sem pa kupil še po prejšnjih cenah - po novih cenah malo dvomim, da bi kupil.
×
×
  • Ustvari novo...