Skoči na vsebino

Izbira rally obdobja


Obdobje dirkanja  

28 glasov

  1. 1. Kateri skupek dirkalnikov bi vozili v drugi sezoni DiRT Rally prvenstva?



Recommended Posts

Na izbiro so štirje skupki dirkalnikov, ki nekako predstavljajo obdobja dirkanja. Uporabila se bo tista skupina, ki je prejela največ glasov.

1. Group B Era
Obdobje skupine B zaznamujejo brutalni dirkalniki, vratolomne hitrosti, fanatični navdušenci in neustrašljivi vozniki. Spektakularni vrhunec relija, ki se je predčasno končal zaradi smrtnih žrtev, a legenda živi naprej. Henri Toivonen, Ari Vatanen in Walter Röhrl so bili eni izmed najbolj vplivnih voznikov tistega časa.

Na voljo so dirkalniki skupine B kot tovarniške ekipe, prav tako skupine B na zadnji pogon kot privatniki in '70 kot amaterji.
(Group B, Group B RWD, 1970)

2. Group A Era
Skupina A je nastopila po preklicu skupine B. Pravila so bila konkretno okleščena in na etapah smo lahko videli skorajda produkcijske avtomobile, pripravljene za reli. Obdobje je rodilo mnogo vrhunskih dirkačev, med njimi Colin McRae, Tommi Mäkinen, Miki Biasion, Hannu Mikola ter Carlos Sainz.

Na voljo so dirkalniki skupine A kot tovarniške ekipe in 1980 RWD kot amaterji.
(Group A, 1980 RWD)

3. WRC Gold
Zlata doba WRC programa se je začenjala po letu 2000, ko so nastopili izredno tehnološko dovršeni dirkalniki. Veliko število tovarniških ekip je poskrbelo za napete boje, a Citroen je že takrat napovedal svojo domimanco, ki je trajala skoraj 10 let. Sebastien Loeb, Marcus Grönholm, Richard Burns in Petter Solberg so bila nepozabna imena teh let.

Na voljo so dirkalniki WRC '00 kot tovarniške ekipe in F2 kot amaterji.
(WRC 00, F2)

4. WRC Modern
Najsodobneši reli dirkalniki svetovnega razreda, ki se po etapah merijo v zadnjih letih, se držijo pravilnika, ki je namenjen manjšanju stroškov in emisij. Pravtako so ukinjeni elektronski diferenciali in avtomatski menjalniki. Zaradi naprednih materialov in inžiniringa, so kljub nazadnjaškim pravilom najhitrejši in najbolj agilni dirkalniki vseh časov. Imena, ki krasijo vrhe lestvic so Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala, Mikko Hirvonen, Mads Ostberg in Tiherry Neuville.

Na voljo so dirkalniki WRC 10 kot tovarniške ekipe in R4 kot amaterji.
(WRC 10, R4)



Legenda:
Zeleni razred - Omejeno število dirkalnikov, prednost imajo donatorji
Roza razred - Omejeno število dirkalnikov, odprt za vse
Navadni razred - Odprt za vse

  • Upvote 2
Link to post

Tam maš @Matjaž Murn, nared svoje rally prvenstvo po tvojih idejah.

V mojem so pravila taka, ker delam tudi v dobrobit portala in ne jebem 5% raznega jamranja. Pa tudi brez donatorstva se lahko vozi top klase, brez skrbi. Zdaj samo zbiramo car pack.

  • Upvote 2
Link to post

Jst se že veselim novega prvenstva zato sm tudi v anketi glasoval za wrc modern kar bo pomoje prineslo večjo izenačenost ker so avti lažje vodljivi so primerni tudi za začetnike in ne bo prišlo do tako velikih zaostankov kot bi prišlo u drugih grupah tako da bo dirkanje še bolj zanimivo in na nož :)

Zdej pa vsi pridno trenirat da bo konkurenca čimbolj skupaj na prvi dirki :D

Link to post

Obvestilo!

Nastavitve za ligo so trenutno zbuggane in ne delajo pravilno, tako da se do nadaljnega zadrži vsakrsno kreiranje eventov do prihoda patcha.

V izogib nepotrebnim stroškom in izgubi časa, vam priporočam da si naberete denar za nakup avtomobila, a ga ne kupite, sploh WRC, saj ni zagotovljeno, da ga boste lahko vozili, niti ni nujno da bo vaš željeni model prost, in bi bili v takem primeru primorani kupiti drugega...

Razvrstitvena tekma bo potekala v Mini Cooper S (1960), ki ga pa vsi imate, in najbrž tudi maksimalno upgrejdanega.

Med razvrstitveno tekmo in začetkom prvenstva bo dovolj časa za upgrade avtomobila.

Neuradno bomo uporabili WRC Modern sklop dirkalnikov, a anketa bo odprta do sobote.

Uredil - Arne Dopudja
Link to post
  • Arne Dopudja locked, unfeatured in unpinned this tema
Guest
Odgovarjanje v tej temi je do nadaljnjega onemogočeno.
  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...