Skoči na vsebino

24h Le Mans


Recommended Posts

poster-24-heures-du-mans.jpg

Ali boste spremljali to legendarno 24h dirko? Spremljate jo lahko tudi na stream kanalu in enega vam dajem tudi tukaj http://www.stream2watch.com/live-tv/gb/eurosport-live-stream. Meni so vzdržljivostne dirke vedno zanimive,saj se tukaj zares izkažejo izkušnje,vzdržljivost dirkačev in dirkalnikov. 24h Le Mans pa je še nekaj posebnega,saj ima zelo dolgo zgodovino in sicer se je prva dirka pričela daljnega leta 1923. Skozi zgodovino je postregla z veliko zmagami,spektakularnimi nesrečami (tudi z smrtnim izidom). Na tem prizorišču je veliko dolgih ravnin in priložnosti za prehitevanje je veliko. Prav tako je nekaj hitrih in tehnično zahtevnih zavojev,ki jih vozniki prevozijo z zelo velikimi hitrostmi. Upam,da letos ne bo dirka postregla z kakšno žrtvijo.

Svoja mnenja,videnja in morda tudi izkušnje,če ste si morda kdaj ogledali to dirko v živo lahko podate spodaj v komentarjih. Pa prijetno gledanje.

Link to post
  • Odgovori 124
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hahaha si me kar nasmejal Če bi ti bil predsednik Sicer pa ja, kaj češ. Tako pač je in ti nisi predsednik in za to gledamo takšen poden od LMP1 klase. Še vredu, da so GTE pokazali kako se dirka. 

12h Bathurst    

Bom gledal verjetno, upam da štart ujamem, pa potem vmes občasno :) Nissan je žal krepko prepočasen, cca 20sek za Porschejem v LMP1 klasi.

Me zanima, kako bo zanimivo, saj prvi Audi za Porschejem zaostaja 3 sekunde na krog, Toyota pa že 7sek.

Link to post

kaj ga pa biksajo pri Toyoti? Še lani so bili na krog v vrhu letos pa falus. Za Nissan je pa to prva sezona in pričakovat da bodo top bi bilo iluzorno,upam pa da se čimprej približajo vrhu

Link to post

Nč ga ne biksajo.. Audi in Porsche sta napredovala neverjetno, pole čas je  5 sekund hitrejši od prejšnjega leta (od 2013 - 35% večji izkoristek Audija  :o ) ... Tole bo zanimivo 

 

GO PORSCHE  [dance]  [dance]  [dance]

 

Miha... To ne moreš sklepat iz kvalifikacijskih časov. Edini avto, ki naj bi sploh poskušal dobiti pole je porsche, ki je na pole. Ostali so vsi testirali za dirko v kvalifikacijah. Jst audija nebi kr tako odpisal.

Uredil - terga
Link to post

Porsche ima predvsem prednost pri pospeševanju, zato je tudi rečeno da bolj obrabljajo gume.

 

Prej je razlog manj downforca pri Porscheju. Električna energija se sprošča na sprednjih kolesih, pri višjih hitrostih. Po mojem to ni nek faktor pri obrabi gum.

Link to post

To ne vem če je čisto res, saj ima audi 3kmh višjo končno hitrost. Prednost Porscheja je da prej pride do tja.

 

Za enkrat so zelo blizu =)

Uredil - alkoro
Link to post

To še ne pomeni, da ima porsche več upora in downforca. V ovinkih in na zaviranju je audi hitrejši od porscheja (dober primer - porsche curves). Razlika v končni hitrosti je pa zaradi načina sproščanja električne energije, kot si rekel tudi sam (na koncu ravnine pač zmanjka).

 

E: Zanimivo, porsche gre 1 krog več na stint od audija. To pa nism pričakoval :o

Uredil - terga
Link to post

Ja Porsche-ju v LMP1 letos zelo dobro kaže. Je pa Mark Weber naredil brezvezno napako,ko je prehiteval,ko so bile rumene zastave in fasal 1min kazenski postanek,Audi  za njim v bokse,da so ga oskrbeli. To še bo zanimivo. Ponoči je najbolj zanimivo in seveda naporno in mislim,da se bo tukaj videlo kdo ima več izkušenj. 

Uredil - silicijeva dolina
Link to post

Dober je ja,tudi avto ima super tako,da trenutno mu kaže,da bo stopil na stopničke.Glede na to,da je to njegova prva dirka v Le Mans-u je to izjemen dosežek za njega in seveda ekipo.  Ampak dirka je še zelo dolga in počakati moramo do konca. 

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...