Jump to content

Sezona 1 [2009]


mAxL

Recommended Posts

No, da vidmo [fbi]

Za vse ljubitelje Nicole Scherzinger...ahhh...Hamiltona :D odpiramo novo temo.

SloRacing ne odgovarja za kregarijo v tej temi :D

Igra: rFactor +1.255 patch

Mod: http://f1rft2008v3.extra.hu V3.1 (aktualna sezona)

Kar se tiče pomagal, pa kar na plano z ideji(TC,...) A bi radi bili schumiti al odojki :) ?

Pravila

Standardna pravila lige in procedure

To so standardna pravila in procedure za ligo, ki jo organizira SloRacing. So osnova okrog katere bo potekala liga Sloracing F1 2009. Od vseh sodelujočih se pričakuje poznavanje vsebine pravil in bi si jih naj prebralli vsaj enkrat pred prijavo na ligo.

Opomba

1) Race direkcija je sestavljena iz števila ljudi kateri tudi vodijo potek SloRacing F1 2009 lige. Skupina se lahko spreminja iz tekme v tekmo in imena odgovornih bodo objavljena oz. znana pred samim pričetkom lige in/ali posameznih dirk.

1 Prijava

Za prijavo v ligo organizirano s strani SloRacing se mora voznik držati nasljednjih navodil:

1. Prijava je potrebna s pravim imenom in priimkom ter avtomobilom oziroma moštvom ki ga bo vozil. S prijavo voznik avtomatsko potrjuje da se s navedenimi pravili strinja in da jih bo upošteval med udeležbo v ligi.

1.01 Imena

V ligi SloRacing se mora voznik prijaviti s pravim imenom in priimkom. Voznik mora na dirki voziti z svojim pravim priimkom.

2 Organizacija in potek lige

2.01 Težavnost oziroma dovoljene pomoči pri vožnji

Od pomoči sta zaenkrat v Sloracing F1 2009 ligi dovoljeni samo TC (Traction Control) in pa avtomatska sklopka.

Poraba goriva je nastavljena na 2 krat večjo od običajne. (Poraba 2×)

Obraba gum je nastavljena na 4 krat večjo od običajne. (Obraba 4×)

2.02 Urnik

Urnik oziroma datum in čas dirke sta podana v koledarju dirk za sezono 2009. Do sprememb lahko pride samo če direkcija dirke to oceni za potrebno iz kakršnihkoli razlogov.

2.02 Vsebina dirke v ligi

Tekmovalni dan / vikend bo sestavljen iz naslednjih delov:

Trening (10min do 30 min)

Qualification (15 min)

Race (50% realne dirke)

Vozniki se lahko pridružijo na dirko SAMO v času prostega treninga pred dirko.

2.03 Točkovalni sistem

Točkovalni sistem prikazuje in določa število točko ki jih voznik dobi ob koncu vsake tekme na določeni poziciji. Točkovanje 1-10pts, 2-8pts, 3-6pts, 4-5pts, 5-4pts, 6-3pts, 7-2pts, 8-1pts

Voznik lahko dobi točke samo, če je zaključil 70% celotne razdalje dirke.

3 Pravila

Vsi vozniki morajo vedeti in upoštevati naslednja pravila. Ob kršitvi ali zlorabi pravil enega ali večih voznikov, se bo direkcija dirke odločila za kazni le-teh voznikov.

Upamo, da teh sankcij ne bo potrebno izvajati ter obravnavati kršiteljev pravil, ampak v sigurnosti so spodaj navedena osnovna pravila igre. Direkcija dirke bo ravnala po normalnih razmerah in v duhu teh pravil, kljub temu da morda nekatera pravila niso specifično in natančno podana za določen dogodek.

3.01 Splošno obnašanje

Vsi vozniki se morajo primerno obnašati na dirki. To pomeni da se ne smejo zaletavati drug v drugega ali izvajati kakršnega koli terorja nad ostalimi, ne smejo preklinjati in se morajo po vseh močeh truditi izogibanja trkov in dotikov med njihovimi avtomobili.

Od vseh voznikov se pričakuje opazovanje dogajanja pred njimi in v vzvratnih ogledalih ter da se zavedajo kaj se dogaja okrog njih, še posebaj v bitkah za pozicije, kadar se ponovno vključujejo na pisto po izletu iz nje oz po nezgodi. Vsekakor je VEDNO bol pametno počakati in splanirati prehitevanje kot pa hiteti. V ligi ni prostora za agresivno maščevanje ampak samo za športno vedenje ter športno popravljanje krivice.

3.02 Avto

Vsi vozniki si morajo izbrati avto s katerim bodo vozili celotno ligo. Ni jim dovoljeno menjati vozilo med samo ligo.

3.03 Prehitevanje

Ta pravila prehitevanja so osnovne smernice po katerih bo Direkcija Dirke ocenjevala v primeru nesreče. Neprimerno prehitevanje iz katerega ne bo sledila nesreča (npr. nesreča ali zavrtenje vozila branilca pozicije brez dotika nasprotnika) ne bo imelo kazenskih posledic, če pa pride pri prehitevanju do nesreče bodo sledile sankcije.

Prehitevanje na ravnini: ko se bliža prehitevanje ali se morda bliža, lahko vozilo branilca pozicije skrene iz idealne linije samo enkrat na ravnino. Vendar lahko branilec pozicije to naredi samo takrat, kadar napadalecu ne bo napad preprečen tako da bo moral uporabljanti zavore da bi se izognil trku. Napadalec lahko prosto menja linijo vožnje v pametnem smislu do branilca pozicije.

Prehitevanje v ovinku: Napad prehitevanja v ovinku se smatra kot čisto kadar je napadalec pred ovinkom prehitel vsaj do polovice dolžine avtomobila branilca pozicije. Napadalca je takrat brez problema možno opaziti poleg branilca. To se smatra samo pri odločnem prehitevanju, ne pa ko voznik zamudi apex ovinka in je zato prehiten od ostalih voznikov

Kadarkoli se čisto prehitevanje konča z nesrečo je za to kriv branilec. Kadarkoli se nečisto prehitevanje konča z nesrečo je za to kriv napadalec. Vozniki morajo uporabljati vsa sredstva, da bi se izognili težkemu kontaktu.

3.04 Rezanje ovinkov

Voznikom je prepovedano rezanje ovinkov in ravnin proge. Dogodek se smatra kot rezanje takrat, ko voznik skrajša razdaljo kroga s tem da zapelje iz proge Z VEČ KOT DVEMA KOLESOMA. Proga je definirana kot glavni asfalt omejena z belo ali rumeno črto in robniki. Ta bela/rumena črta in robniki SO del proge. Voznik ne sme uporabljati zelenice ali peskovnikov za vožnjo. Za povzetek: v najbolj ozki situaciji voznik lahko vozi z zunanjimi kolesi čez robnike proge, z notranjimi kolesi pa po asfaltu izven proge (ponavadi zelene barve), ampak mora VEDNO ostati izven zelenice in peskovnika. V nekaterih primerih obstajajo izjeme in bodo objavljene in razložene pred tekmo vsem voznikom.

3.05 Zastave

Vozniki se morajo držati obvestil zastav ki se jim jih pokaže. Pomen zastav:

Rumena zastava: Nevarnost, zmanjšaj hitrost in bodi pozoren in previden na območju kjer je pokazana rumena zastava, da ne bo prišlo še do dodatnih nesreč. Med trajanjem rumene zastave je prehitevanje strogo prepovedano.

Modra zastava: Hitrejši voznik se ti bliža od zadaj. Pusti ga prehiteti brez upiranja. Počasnejšemu vozniku svetujemo da pusti hitrejšemu vozniku pravilno prehiteti z dovolj prostora in predvsem varno. Od hitrejšega voznika se pričakuje strpnost in mirnost da mu počasnejši voznik dovoli prehitevanje. Oba voznika se morata obnašati spoštovano ter športno. Oba vozita dirko in nihče ni bolj pomemben od drugega, tudi če gre za vodstvo. Povzetek: modra zastava > umakni se iz poti hitrejšega

Črna zastava: si diskvalificiran in se moraš takoj vrniti v bokse. Lahko se pojavi v kombinaciji s STOP & GO, ker pomeni da se moraš takoj vrniti v boxe in prestati 10sekundno kazen zaradi kršitve pravil igre. Črna zastava STOP & GO po prestani kazni odstrani in voznik lahko po pravilih igre normalno nadaljuje dirko.

3.06 Izhod iz boxov

Ko voznik zapusti bokse nikoli ne sme prevoziti bele oz rumene črte ki razmejuje izvoz boksov in pisto.

3.07 Postanki v boksih

Med postanki morajo vozniki voziti z pomočjo limitatorja hitrosti, ter tako zmanjšati nevarnost trčenja

3.08 Pogovarjanje

Za omogočanje zbranosti voznikov med delom dirke ki je pomemben za rezultat naprošamo voznike, da se med kvalifikacijami in dirko ne pogovarjajo!

Če bi voznik želel povedati KARKOLI drugega naj počaka dokler se del dirke (v keterem je pogovarjanje nezaželjeno/prepovedano) konča. Vse voznike naprošamo da se tega držijo neglede na to ali je velika ali majhna stvar. V končni fazi nihče ne želi biti zmoten med vožnjo kar bi imelo za posledico kakršnokoli nesrečo v majhni ali težji obliki. V primeru večkratnega nespoštovanja tega pravila lahko sledijo sankcije oziroma kazen.

3.09 Incidenti in kazni

Vozniki lahko prijavijo incident Direktorju Dirke naslednji dan po dirki (torej ne istega dne katerega je dirka potekala!) NE želimo prejemati užaljenih in razjarjenih komentarjev voznikov. Samo primerno komentirane in argumentirane pritožbe bomo vzeli v pregled. V poročilu navedi imena vpletenih voznikov in številko kroga ko se je incident zgodil ter kratek opis le-tega. Nepopolna poročila se ne bodo obravnavala.

Pred naslednjo dirko se bo Direkcija Dirke odločila o vseh kaznih za katere meni da so potrebne. Če kazni nebodo upoštevane s strani oškodovanca se bo tega diskvalificiralo iz dirke ali iz lige.

Možne sankcije voznikov, ki ne upoštevajo pravil

1) Uradni opomin : naslednja kazen bo strožja

2) Odvzem točk : odvzem točk na dirki kjer se je zgodil omenjen dogodek

3) časovna kazen : dodan dodaten čas k končnem času

4) Diskvalifikacija na dirki : diskvalifikacija na dirki kjer se je zgodil omenjen dogodek

5) Diskvalifikacija v ligi : voznik se dirk lige ne sme več udeleževati

4 Direkcija Dirke

Direkcija Dirke ima vedno zadnjo besedo

Link to post
  • Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

OK...za ljubitelje levice in desnice

Sezona je končana! Zaklepam...

Posted Images

jaz tud dam za kafe, bravo MAXELJ zdej pa akcija.Naredim server kadar hočete, za pomoči se bomo pa na licu mesta zmenl , se zamena za 5 sek v rfactor na serverju,za začetek bi se zmenl samo tc in gluch,sej po prvi dirki bomo pa še tc odstranl , sej boste vidl da ni tak baubau (seveda po dogovoru ) . Sem ravno sproboval ; leti kot sneta skira.

lp

Link to post

no no goga ne me neki favorizirat (heheheheeh),sej nism dober , samo najraje vozm F1. vem pa da si tudi ti med najhitrejšimi f1 vozniki v slo.

komej čakam da se užgemo na eni dobri progi kot je Interlagos ,naprimer.

lp

Link to post

Ampak pozor, prijavnica bo pri F1 malenkost drugačna :twisted: .

Vsi nemorste bit SDjevci :lol:

Na začetku bodo na voljo vsi dirkalniki, vsak ki bo nato izbral kakšnega....ga ne bo več na seznamu :P

Po domače....kdor je prvi, ni zadnji [Jel2]

Link to post

[owje]icon_dance.gificon_champion.gif

F1 končno nekaj hitre akcije in 350 kmh v monzi to bo še zanimivo ti rečem.

Ja lahko bi začeli z tc ali pa še s čem da se malo navadimo ker f1 tazadnji mod 3.1 je res svetovn sicer jaz še vedno prisegam na staro f1 challenge 99 02 potem pa smo dodajali mode od RH.

Upam da se jih bo čim več prijavlo in čim manj kregalo.

Z gogo in mirkotom imamo kr dobro staro vožno v f1 brez brezveznih nesreč in ko se na to navadiš je nekaj čisto drugačnega kot wtcc.

Zdaj pa še samo setupe narest in akcija [Jel]

Link to post
To bo še zanmiv!icon_twisted.gif

Će bo tud denzy fural, bomo mel kregarijo (glede na to, kaj je mAxL napisal)... :lol:

WTF?

Na začetku bodo na voljo vsi dirkalniki, vsak ki bo nato izbral kakšnega....ga ne bo več na seznamu :P

Kimija bo fural lahko sam eden, če sem prov razumel.... Razumeš kaj sem mislil zdej, nič slabega o tebi in na stvoj stil vožnje, ampak na to.....

Link to post

jst sm posnel mod, tko da povejte če bo mel kdo server postavlen....biggrin.gif

itak bom zmer zadnji k mi ne gre tolk moči na zadn pogon...razen če bomo lahko mel vkloplen TC...

ne maram pa glih tega da maš tolk za spreminjat pr setupu...ampak to je pač F1 :D

Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...