Skoči na vsebino

Home Simulator


Tyrion

Recommended Posts

Zdravo Slo-Racerji,

mAxL me je prosil naj svoj projekt (izdelek al karkoli pač to je), predstavim v tej temi.

Gre pač za simulator vožnje s tremi ekrani, pobožne želje so vgradnja štirih motorjev ki jih bo pogoanjal Arduino Mega preko Xsim softwarea.

Zaenkrat sta pod sedežom dva transducerja , ki treseta zadevo tako da se hiša trese, in sem moral kupiti posebno industrijsko peno za preprečevanje vibracij strojev.

Ročno sem naredil sam (impro), odprl sem fanatec CSP V2 pedala in naspajkal potenciometer, naspajkal sem tudi gumb za dvigala direktno v volan za igre ki ne podpirajo analogne ročne (vse razen forze). Med obema "modoma" lahko preklapljaš z navadnim stikalom.

Prav tako je impro sistem štirih transducerjev (v bistvu surround buttkicker za tiste, ki veste kaj je to).

Manjka še en xbox, ki je zavoljo GTA V v dnevni sobi, drugače je forza4 najboljša multi screen igra ki sem jo sprobal (načeloma sem sprobal pretty much vse vključno z gran Turismo 5 v triple screen mode).

Dve sliki sta spodaj ostalo si lahko potegnete dol iz Koofr-a http://k00.fr/a6eln

post-1570-0-96790100-1381911282_thumb.jp

post-1570-0-66008400-1381911387_thumb.jp

Uredil - Tyrion
popravil link
Link to post

Pohvalno! Jaz v bloku še zvočnikov ne smem imeti preveč na glas, saj se sosedje pritožujejo. Ali lahko podaš kaj več informacij v zvezi s to industrijsko peno? Mogoče bi kaj izboljšalo stanje tudi pri meni...

Kaj vse pa si sprobal v multiscreen? Forza ti je najboljša grafično, fizika ali overall?

Link to post

Kar se PCja tiče pomoje vse simulacije ki so omembe vredne, malo simulacij ima možnost "true" multiscreen moda kot npr. Rfactor1, 2, simraceway, iracing. kjer naštimaš vsak ekran ločeno in je dejanski center vidnega polja in ne samo večja resolucija v mojem primeru 5760x1080, ki se raztegne čez tri ekrane.

Zato mi je bila forza všeč, ker lahko štimaš kote med ekrani in velikost le teh, edini za pc ima to iracing vsaj kolikor jaz vem. Rezultat tega je da lahko dobiš sliko ki ti zapolni vidno polje kot v resnici (no vsaj meni s tremi 27") kjer ni prehodov med ekrani in popačenja zaradi kota ki je naštiman me temi in dejansko ko pogledaš levo ali desno je kot da bi gledal iz avtomobila.

Verjetno bodo nove igre vse podpirale podrobnejše nastavitve ekranov.

Drugače ima forza tudi dobro fiziko in jo je nasploh velik užitek igrati. Seveda se bodo fani hardcore simulacij tokej spotaknili ob moje mnenje, vendar je pomoje tudi njim užitek igrati forzo sploh z dobrim volanom, H-shifterjem in multiscreen setupom.

Sem probal tudi GT5 in ni pol tako dober na multiscreen.

Verjetno bom v kratkem naročil tudi Oculus Rift "beta" verzijo da malce sprobam zadevo načeloma bi moralo biti ti še bolše kot multiscreen vendar potem ne vidiš volana, tipkovnice, prestav, ...

Link to post

Kar se pene tiče ti sporočim takoj ko najdem ime podjetja kjer sem kupil. Poveš kaj rabiš in imajo program ki izračuna optimalno površino pene za kilažo naprave in tip vibracij.

Ampak če prav razumem imaš ti probleme zaradi glasnosti ne zaradi tresljajev? V tem primeru ta pena ne pomaga kaj dosti, poglej kaj za zvočno izolacijo, jaz sem pred časom kupil studijske pene pri plama pur in pomagajo sicer bolj pri preprečevanju odmeva vendat udi za zvočno izolacijo. To so tiste pene s piramidami.

Link to post

V bistvu so bili malo smešni, saj so mi listke na vrata limali, tako da niti ne vem kateri so se pritoževali - iz istega štuka, spodaj, zgoraj?

Malo sumim na spodnje, saj imam woofer direktno na parketu, kar zna kar veliko vibracij prenest na tla. Ker se s tem nisem želel veliko ukvarjat, sem si raje omislil kvalitetne slušalke in je zdaj mir :)

Še vedno pa zvečer rad pogledam kakšen film pa nočem, da mi sosedje jokajo...

Uredil - Matjaž Murn
Link to post

Ja sej jes mam tudi slušalke da se ne sliši ven :)

Tresljaje pa s tem ubijem: Povezava! njih pokliči ti bodo svetovali, zadeva tudi draga ni pretirano, no razen če hočeš celo sobo v to obleči :)

Drugače mislim da ta Sylodur dajejo v novejše bloke da se ne sliši v spodnja nadstropja vsak korak premikanje stolov ipd.

Link to post

Jaoo Murn kupiš ene hude slušalke za 50 do 90e 7.1 in ti povem da boš tako užival v vožnjo, no jaz uživam, imam od Sonya brezžične in so mi daleč najbolj vrhunske za tako ceno!

Mal poglej tukaj, veš da se da cene dobre dobit, boljše od mojih na spletni!

Ma ni zvočnikov in vsega, da ti da tak zvok kot slušaalke, ok odvisno tudi od špila, recimo Dirt3,F1 itd taki nori zvoki, da te malo ježi, na zvočnike daleč od tega, pa imam tudi 5.1, niti mal podobno...

Kar se sima tiče, totalne pohvale, res hud komplet, FM je zakon špil, nič mu ne fali, glede fizike je isto zabaven špil, enako GT5, če teh dveh iger ne bi bilo, res ne vem kaj bi sam igral, tko da tudi če ni vrhunski sim špil, je pa totalno oz. so obe verzije totalno zabavne, ker pač vsaka nekaj ponuja.

Za x360 če boš rabil, le povej, se dobi po smešni ceni, me pa zanima kako se ti je obnašal Fanatec na Gt5 špilu, jaz sem igral 2x na elite in je bila tema, mi je TH dost boljši za GT5-6-demo.

Še enx, pohvale, nor komplet!

Link to post

Sicer je tole malo offtopic pa vendar - zvok v slušalkah se po mojem mnenju in izkušnjah niti približno ne more približat dobrim zvočnikom. Če ne druzga ne čutiš nobenih vibracij zvoka na telesu, kot je to pri kakšnem dobrem wooferju pod ritjo.

Sam tega enostavno ne moreš met v bloku...

Link to post

To že, kar se tiče wooferja da ti malo drma zatrese tla, je pa ena reč hehe, glih včer probal tole , sicer jaz imam zase prejšnji model, so mogoče glasnješe, te tanove pa tresejo hehe, in prou zanimivo tresejo, ko šaltaš F1 v nižjo se zelo čuti, mogoče na trenutke meni osebno moteče, zvok res fenomenalen, en kup nastavitev, odlične za pogovarjanje med dirko, vseen to vse nudijo stare,le vibre ne,sicer so zelo zanimive, a predrage..

Link to post

Murn te pa si daj vibrator pod rit,če maš rad vibracije :D Jaz bi si ful rad omislil slušalke z prostorskim zvokom 7.1 recimo tele ampak me zanima,če bi se ujele z Xbox-om ? Sicer imam že ene brez žične Sony-jeve ampak so klasične stereo. Zvok je dober,ampak pri igrah bi bila po mojem izkušnja z 7.1 dosti boljša tako kot je že Play napisal.

Link to post

V kino greš verjetno tudi s slušalkami, ne? :) Pa na koncerte tudi...

Mur morm ti dat za probat, ful so hude, men 10x boljše od tanovih, (recimo Battelfield 3 kaj je noro igrat), silicijeva dolina žal, ne delajo na x360, res škoda, dela pa tole, sm ni poceni tukaj

Link to post

Moji sosedje v spodnjem štuku vedno pravijo da nič ne slišijo ko igram pa woofer trese..sicer pa kdo se sekira..do 10 zvečer mi tako nič ne morejo :D

Zamex, tole 22.00 ure več ne drži. Če bo kak sosed obvestil policaje tudi ob 10.00 dopoldan lahko fašeš kazen, ker ni pogoj več časovnica temveč motenost!

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...