Jump to content

Munih

Pending
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Osebne informacije

 • Sex
  Moški
 • Location
  Logatec
 • Wheel
  Logitech G25
 • Pedals
  Brez

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Munih

  Fizika

  V teoriji drži, da lahko v dober fizikalni model vstavljaš številke in dobiš ven podake, ki se skladajo z realnostjo. Dejansko teh številk nimaš. Recimo v unem reportu piše, da so imeli opazna odstopanja, ker so predopostavili, da je toplotna kapaciteta asfalta manj odvisna od temperature, kot v realnosti. Pa takih detajlov je še ogromno.. Ko dobijo natančne podatke za nekatere parametre, se to lahko odraža na manjši realnosti celotnega modela in morajo prilagajat parametre, za katere so manj sigurni.
 2. Munih

  Fizika

  http://www.nogripracing.com/forum/showthread.php?t=265516 To je "as close as it gets" glede razlage modela gum. Dave je zadevo zastavil iz čistih osnov oz. z interakcije delčkov gume s podlago. S tem lahko na podlagi materialnih podatkov (sestava zmesi gume) in geometrije generirajo model gume (slip curve) za poljubno dimenzijo in sestavo. Ta pristop omogoča, da na zelo omejenem številu podatkov pridobijo skoraj popoln model gum, vključno s podatki, ki se pri večini meritev na tyre test rigih ne zajemajo. NTM naj bi bil veliko bolj realen pri drsenju oz. v "scary zone-u". G
 3. Munih

  Fizika

  Tole je top shit, priporočam branje! http://www.iracing.com/the-sticking-points-in-modeling-tires/
 4. Munih

  Fizika

  http://gaming.wikia.com/wiki/Comparison_of_racing_simulators
 5. Munih

  Fizika

  Stvari niso tako črnobele, kot bi radi tukaj dokazali.. vsaka guma ima neko optimalno temperaturo delovanja. Ta je lahko odvisna od dejavnikov kot so obremenitev (tlak in sile), pa tudi od obrabe in starosti gume. V osnovi gre za interakcijo delcev gume in asfalta.. pri nizkih kontaktnih temperaturah se guma ne prilagaja podlagi (vršički oz. kaveljčki gume se ne prilagodijo grobi površini). Pri višjih temperaturah "kaveljčki" postanejo preveč elastični, zato se pri obremenitvi ne zagotavljajo gripa, ampak se izvijejo iz neravnin na asfaltu oz. se pretrgajo (obraba). Glede simulacij in
 6. Munih

  Video

  http://www.youtube.com/watch?v=nRg-qgrIzI28
 7. Za naslednjo fun dirko predlagam Grobnik + Mazda 787B.
 8. Munih

  Dodatki

  10.53 z Exos S1, leteči štart Prostora za izboljšave je še ogromno
 9. Za naslednjo dirko predlagam ring touristfahren. 1 krog kvalifikacij (20 min) + 3 krogi dirke
 10. Munih

  Dodatki

  Pravi naslov je Tomaž Štravs. Maxl ne bere te teme? Mogoče ima on kontakt, bo pa ta od Fiat kluba tudi ok.
 11. Kaksni so bili kej cas kvalifikacij? Ima kdo screenshot?
 12. Munih

  Assetto Corsa

  Mislim da gt3 dirkalniki niso tako naviti, da bi nujno rabil TC, ABS je pa tudi pri PRO nastavitvah omogočen in mora bit.. drugače bo masaker že v prvem ovinku.
 13. Munih

  Assetto Corsa

  Mislim da je čas, da nehate svinjat topic z obračanjem besed.. očitno se še niste naučili, da glede datumov od razvijalcev (pa ne samo za AC), ne smemo imet prevelikih pričakovanj, ne glede na to kaj oblubijo.
 14. Munih

  Assetto Corsa

  fb: http://www.assettocorsa.net/multiplayer-user-interface-walkthrough/
×
×
 • Create New...