Jump to content

2. Rally Sweden (24.2. - 2.3.)


Recommended Posts

Švedska je prvič v zgodovini Slo-Racing Dirt Rally prvenstva gostujoča država. Vozniki se na snežni podlagi še niso pomerili, zato bo ta debitanski dogodek izredno zanimiv, saj je vožnja po ledu in snegu pisana na kožo le nekaterim.

header_švecka2.jpg

Prvi dan relija je mešanica šprintov in daljših etap, ki se nekje na polovici dneva po servisu zrcalno ponovijo. Mešanica hitrih, tekočih odsekov in tehničnih križišč in šikan. Lepo vreme bo ponudilo izredno lep uvodni dan, vozniki pa bodo na bojni nogi že od samega začetka.

Naslednji dan je nekoliko daljši, s podobno konfiguracijo, a na različnih lokacijah. Kljub skrbem organizatorja zaradi otoplitev, se je vreme obrnilo v prid tekmovanja in se bo na popoldanskih etapah ohladilo, pričakuje se pa tudi sneženje v poznejših urah.

Zaključni dan je kar pol krajši kot prva dva in ima na zalogi štiri sprinterske brzince za lovljenje izkubljenih sekund ali bliskovito pridobivanje prednosti.

Neverjetne količine navijačev s celega sveta se zgrinjajo na ta dogodek, saj bo neverjetna poslastica tako za vozniko kot za njih. Glavna atrakcija je Colin's Crest, skok pri visokih hitrostih, pri katerem najpogumnejši poletijo tudi 40 metrov in več!

Swe.thumb.png.6849bc43944285bcb6412aa291

Edited by Gantar
dodana časovnica
  • Upvote 1
Link to post
  • Replies 34
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Evo prišel do cilja. Spodnja slika opiše reli po Švedski. se vidimo v Grčiji

Da neboste v skrbeh.  Danes ob 00:00 se odpre štart. Je pa zadeva precej mila kar se servisov tiče in tudi krajša napram MC.

Moj inner tajming me je rahlo zjebal,po ne vem kateri logiki sem bil prepričan,da jutri še en dan in ko sem mal po osmi uri vrgel pogled na rezultate,sem šele opazil da so samo še švoh 3 ure do konca

Posted Images

Čim već sukanja, ne ćim manj. Volana namreč. Švedska je najbolj neiprosna hlede linije vožnje in če fališ si hitro v celem snegu, kar ti v najojlšem primeru precej zmalnjša hitrost, v najslabšem pa spin in morda še pristanek v celcu, kar pomeni izguba pecej sekund.

Link to post

Evo zakluču že 2. dan, prava uživancija tale Švedska z subiko ko je prav nastavljena :) Zadne dve etape so pa nočna mora, 20+ sekund več na etapo v primerjavi s prej. Madona kaka megla, ne vid se več ko 10m naprej :roll:, cviku sm na polno. V nočni snežni pa nobenga gripa, ne vem al zarad novga snega al mi je vse studse že ven pometal :D Overall dokaj tekoče, ena 2 spina zaenkrat, enkrat kopal iz snega par sekund, pa v nočni en barrel roll k sreči v hlode za cesto namest v ceuca :P Srečno fantje!

Link to post

No pa smo se sukali pa premetavali na vsakem HPju. Mislim da bo rezultat zelo slab na koncu ampak upam da pridem vsaj do konca ker je avto že kar načet.

Edited by vajtos
Link to post

Evo zaključu prvi dan razen dveh piruet po progi je šlo začuda kar tekoče glede na vložen trening(beri nič :D) Presenetljivo sm tudi pred Simmonitijem kjer naju loči samo 3,5 sekunde to bo še zanimivo :lol:

 

  • Upvote 2
Link to post
  • Domc unfeatured this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...