Jump to content

mihagapiha

Member
 • Content Count

  123
 • Donations

  10.00 EUR 
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

mihagapiha last won the day on June 5 2018

mihagapiha had the most liked content!

Community Reputation

43 Good

Osebne informacije

 • Sex
  Moški
 • Location
  Ljubljana
 • Wheel
  Thrustmaster T500 RS
 • Pedals
  T3PA Pro

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. https://www.theverge.com/2020/3/22/21184192/sim-racing-coronavirus-f1-nascar-iracing-veloce-esports-max-verstappen-lando-norris
 2. Ali pa ebay, alixpress, itd...
 3. Mislim da tule (je pa ze dolgo tega): https://www.smakshop.si/arduino.html
 4. @bhp me je opomnil, da Nano nima USB HID vmesnika - moja napaka. Jaz sem dejansko uporabil Arduino Micro.
 5. Arduino nano je majhen in ima vgrajen USB hid vmesnik. Super simpl. Lahko simuliras osi (joystick) ali tipke ali oboje. Ene 20eur stane. Jaz sem si tako rocno naredil.
 6. Tole iz YT izgleda precej uporabno, ampak je "hackish" glede priklopa na G29 oz. tipkovnico. Ampak meni se dopade, izgleda kot lusten vikend projekt. Drugace pa jaz PS4 ne poznam; ne vem kaksne specifike potrebujes; Ce obicajna PC tipkovnica na PS4 deluje, potem bi tisti moj predlog lahko deloval brez tezav. Sam bos moral pa sestaviti "ohisje" in rocko. Ce pa obicajna tipkovnica na PS4 ne deluje, potem pa moras poiskati kompatibilno zadevo oz. se lotiti izdelave nekako v stilu YT posnetka, ki si ga poslal. Arduino + stikalo ti lahko zlotam/sprogramiram jaz, to je relativno hitro, ce se bos lotil v tej smeri.
 7. Saj imas tudi povsem namenske rocne, ki delujejo kot svoj kontroler; ce malce poisces po netu, jih bos nasel mnogo. Potem je pa tu se ena super-enostavna DIY varianta, ki sem jo naredil jaz: vzel sem arduino (Micro, se prav spomnim), ker ima USB HID podporo. In potem sem enostavno sprogramiral simulacijo tipkovnice na tipko. To "tipko" pa vklaplja oz. izklaplja lesena palcka na gumici -- ta efektivno vklaplja/izklaplja gumb s pritiskom nanj. To sem namontiral na neko odsluzeno spono in "za silo" deluje. Bolje receno: koncept deluje, sama mehanika rocne je obupna, ampak to je mehanski del -- ki ga lahko sam v nekaj uricah v garazi dodelas kar konkretno. Pri meni je tudi miza zelo majava, tako da kaksne konkretne rocne itak ne bi mogel gor vpeti brez posledic za monitor in ostalo. Program za arduino je super-simpl, ga lahko posljem. Strosek je torej 20 EUR pa nekaj ur dela, da naredis rocno, pa polotas tisti knof na arduino in ga umestis nekam, kjer ga bo rocna premikala. Alternativno se da sprogramirati tudi "joystick", kjer lahko poljubno os krmilis, samo potem rabis malce bolj napredno detektiranje pozicije palice (recimo s potenciometrom, pa ADC konverzijo...).
 8. To naj bolj povedo fantje ki bodo vozili prvenstvo. Meni je drugace tale Brands Hatch top, ker je kratek, pa (zame) dovolj zahteven da mal lovim avto naokrog.
 9. Jaz ze dolgo nisem vozil; casa za prvenstvo zal nimam (kaksne dirke bi se verjetno uspel udeleziti, ampak, pravila so pravila). Ce pa boste zvecer sibali po ovinkih, kupim DLC in se vam pridruzim na testu. Da malce odprasim volan in stopalke
 10. mihagapiha

  Rally

  Vedno se nasmejim ko poslusam Blanko. Kapo dol!
 11. Fajn je bila Spanija. Na koliko stopinj imate nastavljen volan? Jaz sem ga moral nastaviti na 400, ker mi je na 1080 pretezko motat...
 12. mihagapiha

  Stol

  Najprej vsem lepa hvala za komentarje! Glede na vase komentarje se nagibam k nakupu rabljenega avto sedeza (sem pa malce razcepljen). Kako ste pa naredili "podvozje" za ta stol potem? @skopusnik/@pek/et al, a bi pripopal kaksno fotko? Sem gledal malce oglase na bolhi in vidim da se precej avto stolov prodaja, tudi taksnih, v dobrem stanju za cca 40 EUR.
 13. mihagapiha

  Stol

  Fantje, pri teh fiksnih (avtomobilskih ali sportnih) sedezih se mi zdi (morda se motim??), da ce ga dvignes (za cca 30-40cm, da si primerno visok za mizo), nekako nenaravno pridejo potem noge navzdol do pedal, ce so le-te na tleh. Ali pa bi ga moral le malenkost dvigniti in predvsem spustiti monitor? (in posledicno nosilec za volan, ki je sedaj na mizi) Ali se motim?
 14. mihagapiha

  Stol

  Jah... bi vseeno rad, da ga je enostavno premikati/odmikati. Nimam game-only prostora. To zna biti pa dobra ideja. Verjetno tak, bolj gost tepih? Te pa ne moti da se stol vrti, itd?
×
×
 • Create New...