Skoči na vsebino

Pisanje novic


B_U_R_I

Recommended Posts

Pisanje novic sem odklenil vsem uporabnikom. Večkrat me kdo vpraša, če lahko kaj napiše oz. da jaz objavim v njihovem imenu, tako da sem se odločil, da kar vsem omogočim vnos novice. Vsako novico bomo pred objavo pregledali.

Zakaj pisati novice?

Dobro vprašanje. Vse novice objavimo na partnerskem portalu gaming.si, na naši in njihovi Facebook strani ter med novicami na partis.si. Tako bo vaše pisanje vidno večjemu številu očes - če je novinarstvo nekaj kar vas v prihodnosti zanima, je to lahko zelo dobra vaja in referenca za prihodnost.

Hkrati s tem ozaveščamo nepoznavalce simracing scene o vseh dobrih lastnostih dirkanja iz udobja naslonjača. Na ta način širimo krog potencialnih simracing voznikov, kar za nas seveda pomeni več ljudi na dirkah. Bolj bodo dirke obiskane, več jih bomo organizirali. Temu lahko rečemo win-win situacija.

Pa da ne ostane vse samo pri karmi, dobi pisec za vsako novico, ki ima več kot 500 besed, nagrado v obliki statusa Donatorja. In sicer za vsako tako napisano novico, se mu status podaljša za en mesec.

Kako napišem novico?

Na strani z novicami, bi se vsem moral pojaviti gumb Add news (Dodaj Novico)...

J7xJVKc.png

Odpre se novo okno, kjer izpolniš vse potrebno:

  • Naslov: ni potrebno veliko razlagat - napišeš naslov o čem govori novica. Kratko in jedrnato
  • Kategorija: izbereš primerno kategorijo. Če novica ne spada v nobeno izmed obstoječih, lahko kar v tej temi predlagaš novo kategorijo.
  • Vsebina (content): Tukaj napišeš celotno novico. Prvi odstavek naj bo malo daljši, saj se tega vidi kot povzetek novice.

    CY8pwAb.png

    Novica naj ima vsaj 3 odstavke (minimalno 300 besed), pred prvim ali za prvim odstavkom vstavite eno sliko, ki ima razmerje stranic 16:9. Velikost ostalih slik ni pomembna, saj jih forum sam skrči, predlagam pa da uporabljate npr. shrani.si, kamor naložite slike (pred nalaganjem se prijavite, saj se slike neprijavljenim uporabnikom po določenem času brišejo). Vdelate lahko tudi kakšen YouTube video, Facebook status, itd. 
    Če novico samo prevajate iz ene spletne strani, na koncu zapišite vir.

 

Za več vprašanj ali če potrebujete kakšno drugo pomoč, sem na voljo...

Link to post
  • 3 weeks later...

Aja, pozabil sem to napisat. Če se bo kdo kdaj spravil pisat kakšno novico (primer - za iRacing update se je javil @enjoyer83), naj napiše tukaj, da se je lotil pisanja, da ne bo na koncu več verzij iste novice.

Pa ne vsi naenkrat :D

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...