Jump to content

slopiXi

Donator
 • Content Count

  46
 • Donations

  10.00 EUR 
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  28

slopiXi last won the day on January 15

slopiXi had the most liked content!

Community Reputation

61 Good

1 Follower

About slopiXi

 • Birthday 05/23/1986

Osebne informacije

 • Sex
  Moški
 • Location
  Ptuj
 • Interests
  Fitness, računalništvo, fotografija, simracing
 • Wheel
  Ostalo
 • Pedals
  Drugo

Recent Profile Visitors

132 profile views
 1. Tako včeraj je potekala prva dirka SDP ACC v Misanu in po dobrih kvalifikacijah ( 12. mesto), sem žal hitro končal na zadnjem mestu, saj mi je na hladnih gumah odneslo zadek za kratek čas vendar je takrat ravno napadal drug voznik s katerim sva imela kontakt in sledila je pač katastrofa. Kljub temu borba in končno 20. mesto. Druga dirka se je odvila nekoliko boljše saj sem napredoval na končno 11. mesto vendar nekoliko predaleč da bi imel realne šanse za osvojeno točko. Stream je uspel, upam da je koliko toliko kvaliteta. Tako da 24. januarja ponovno napadamo, tokrat v Monzi.
 2. če ti kaj pomaga. Je pa dejstvo kot je @B_U_R_I omenil, je dost odvisno od posameznika ( velikost - vse smeri ) in tega kaj komu paše. Jaz sem uspel doseči, da odpeljem tudi 2h dirko brez, da umrem zraven. SimRig.zip Tukaj je SketchUp projekt, katerega si lahko prilagodiš. Glede na izkušnje bi rekel da je 6mm stena overkill in bi 3mm bila povsem zadosti. Sedaj ko rig z vsem gor tehta čez 120 kg, ni šala premikat .
 3. Pred nekaj dnevi sem dejansko dobil nadgrajen hibridni internet 50/10. Zaenkrat samo pozitivne izkušnje, ping je nižji, hitrosti bistveno višje (napram ADSL). Testno sem poganjal predvajanje v živo in je tudi izgledalo odlično, tako da nocoj poskusim prvič s streamom. V upanju da nebom predvajal samomora Če bo komu dolgčas :
 4. slopiXi

  Kaj poslušate?

  Zadnji dan dopusta malo za boost morale
 5. Adria GT3 je bila leta 2020 tudi zaključena. Žal ni šlo skladno z mojo željo, saj sem kljub solidnemu rezultatu v kvalifikacijah bil udeležen v večih trkih v prvem krogu dirke, kar je botrovalo poškodbam in slabši aerodinamiki predvsem na zadku avtomobila. Zaradi česar sem na znamenitem hitrem desnem ovinku izgubil nadzor avtomobilom in sledil je severe damage. Temu pa rage quit. Ob gledanju streama dirke mi je 15 minut pred koncem za minuto dve zmanjkalo tudi interneta, tako da mi rezultat na tej dirki očitno ni bil usojen :D. Kljub odstopu sem v končni razvrstitvi uspel ohranit 12. mesto med vsemi vozniki ter odlično 3. mesto med amaterji. Tadej Hozjan s katerim sem imel na tej dirki borbo za drugo mesto med AM, je odpeljal odlično dirko in si povsem zaslužil 2. mesto. S tem se za nekaj časa poslavljam od Audijev, saj menim da še nisem na ravni, da bi lahko natančno in konsistentno vozil Audija, ki to zahteva, če hočeš bit hiter. V nasprotnem primeru te hitro kaznuje s kakšnim spinom. December je nato minil v znamenju priprav na pred kvalifikacije za državno e-prvenstvo RS, kjer je potekal pravi boj za uvrstitev med top 25, saj imajo ti vozniki direktno pravico nastopa v prvenstvu. Nato sledi 5 voznikov, ki so rezerve za primer nenastopanja katerega izmed top 25 voznikov. Po prevoženih cca 360 krogih na dirkališču Zolder karkor tudi na znamenitem Hungarogingu, se mi je le uspelo uvrstiti na 23 mesto. Konkurenca je huda tako, da bodo napeti boji na prvenstvu. Rig sem dodatno opremil še z button boxom, na katerega sem prestavil predvsem Ignition in Start gumba. Namreč med Adrijo se mi je parkrat zgodilo, da sem ob lovljenju avtomobila ponesreči pritisnil Ignition, čemur je seveda sledila katastrofa. Ker imam za Ignition toggle button, sem moral nekako prelisičit ACC, da se ob prestavitvi na On vklopi Ignition ob preklopu na Off pa izklopi. Brez tega je bilo potrebno večkrat prestavit gumb na On pozicijo, kar mi je bilo moteče in nerealno. Po igranju z vJoy sem na koncu uporabil AutoHotKey, kjer sem si naredil skripto, ki pošlje Shift+I, ko se spremeni pozicija na On in tudi takrat ko se spremeni pozicija na Off. Tako je sedaj vklapljanje in izklapljanje naravno. Je pa vseeno potrebno paziti da vstopim v session v poziciji Off, sicer je potrebno na roke prestavit Ignition, da od tistega trenutka naprej deluje spet normalno. Če bi kdo želel uporabiti ( je potrebno editirat št. joysticka in št. gumba kjer je toggle): Ob vezavi vseh naprav na rigu na USB hub 3.1 sem ponovno uredil še Bass Shakerje, kar morda v luči potresov pri sosedih ni bilo najpametneje, ker sem prestrašil partnerko. Ko se je spet navadila jaz lepo uživam 😁.
 6. @Grebenc Gašper shifter je odličen, najbolj me je prepričalo, da lahko menjujem hitro SEQ in H menjavanje, tako da v kakšnem DirtRally-u lahko menjam glede na avto, ki ga vozim brez da moram nevem kaj ustvarjat. Za ročno verjetno lahko deluje če daš v SEQ način, vendar je to On/Off princip ni analogno, kjer bi se odločal koliko ročne bo dal. V nedeljo smo odpeljali zadnjo GT4 dirko v Adria GT, mode uvrstitve so bile primerne vloženemu trudu je pa bilo vseeno zabavno. Tako sem končal sezono na 16 mesto od 42 voznikov, s čimer sem kar zadovoljen.
 7. Prodam pedalke zaradi prehoda na višji rang pedalk: Pedalke so stare pol leta pridejo pa skupaj z vzmetmi različnih trdot ko je bilo bilo v originalu, dodatno je pa Apex mod namesto najtrše vzmeti (rdeča guma na sliki). Pedalke so v garanciji in popolnoma delujoče. Ob uporabi najtrših vzmeti močno priporočam uporabo solidnega riga, razloge si lahko preberete v temi moj simrig. Pedalke se nahajajo v okolici Ptuja, lahko pošljem tudi po pošti na stroške kupca. Cena: 180€ PS: nosilec iz alu ne spada zraven oglasa.
 8. Dogaja se napolno :). Torej nedeljska dirka in 2 uri "trpljenja" je za mano. Posebna izkušnja predvem pa vesel končnega rezultata. Ta bi še lahko bil malenkost boljši, vendar trenutek nepazljivosti in sem bil na robu katastrofe. Tako da overall je 4. mesto med vsemi in proper borba za 3 mesto pet minut pred koncem dvo urne dirke zelo dober izkupiček za zelenca, po parih mesecih. Hkrati je pa moja uvrstitev pomenila ponovno zmago v AM skupini, s čimer sem se približal (oz. se bom ko bodo uradni rezultati) drugemu mestu. Tako se bova s Tadejem Hozjanom spopadla za drugo mesto prvo je namreč že oddano Kristjanu Krivcu ( Čestitke! ). Dirka je bila posebna tudi zaradi prvo prave uporabe novih pedalk in huh, se bo treba še navadit :). Močnejša vzmet na pedalki za plin je pustila posledice, je pa tudi res da po 2h urah je naporna že vsaka vzmet :D. Zavora mi je pa vedno bolj všeč 🥰
 9. Božiček je letos prišel nekoliko prej in sem si uresničil željo. T-LCM pedalke sem nadgradil z BJ SIMRACING. Sem sprva gledal tudi DC SIMRACING, vendar Španci niso bili kaj odzivni na maile. Trenutek za zamenjavo ni ravno najboljši, saj sem opravil veliko treninga na Bathurstu, vendar skušnjava je bila prevelika in sem naredil premontažo. Zaenkrat občutki odlični, na pedalki za plin mi je všeč, da je močnejša vzmet, kakor tudi sklopka, ki ima na koncu tisti način, da "pade not". Ni sicer preveč izrazit effekt, kot v pravem avtomobilu, vendar kljub temu daje vedet kdaj je prijela. Preizkušeno na mini Dirt Rally treningu, kjer se je peljalo starejše avtomobile tako kot se spodobi sklopa + H menjalnik . Zavora je pa tako posebna, da si zasluži svoj odstavek. TCLM so konkretno konkretna nadgradnja raznim Logitechom itd in se z 100kg LoadCell moraš kar potrudit, da je dosežen max. BJ pedalke se pa lahko pohvalijo z 200kg loadcell, kateremu sem moral naredit deadzone na koncu ker drugače bo noga šla papa po dveh urah vožnje :D. Številke sicer same po sebi nič ne pomenijo, pomeni pa občutek ko z različno močjo pritiskaš zavoro, za moduliranje zavore zelo dober povratni občutek. Zagotovo bo pa potrebno še veliko virtualnih km, da bom z njimi čisto na ti oz. da dobim tisti musce memory.
 10. Kot vidim, se je prikradel v zadnjem postu en škrat in sicer smo v Kyalami-ju imeli GT3 dirko in ne GT4 kot je napisano. Adria GT4 v nedeljo je bila v Zolderju, kjer se Audijem nisva najbolje ujela, vendar sem vseeno uspel osvojiti nekaj točk. V luči prihajajočih dogodkov se tudi nisem pretirano trudil, da bi izboljšal občutke v Zolderju. Fokus je tako bil bolj v smeri naslednje GT3 dirke v Mount Panorama - Bathurst, kjer se lahko ob ugodnem razpletu ( beri, da preživim) borim za stopničke v AM kategoriji. Izjemno zahtevno dirkališče z 2h dirko bo najmanj pestro. Z začetkom meseca smo pa dobili še informacije glede prihajajočega slovenskega državnega prvenstva v ACC. Moj sovoznik in umetnik Sašo Prosen je ekspresno pripravil skin za AMG 2020, katerega bova uporabila na SDP. Seveda se bo potrebno najprej kvalificirati. Sneak peak: V decembru prihajata tudi dve endurorance dirki v Silverstonu, katere se bova udeležila s Sašom. V upanju da ne dobim SG30 ob menjavi voznikov :D.
 11. Za mano je pester dirkaški vikend. Najprej sva s Sašom sodelovala na prvem endurance tekmovanju, kjer sva se izmenjevala pri vožnji Honde. Kljub težavnim razmeram, ki niso bile ne mokre ne suhe, sva se borila in bila uvrščena na visoko. Po prvem swapu, se je sicer meni pripetila neumnost, ko sem ob izhodu iz boxov prevozil omejitev. Trema, navada da ob vhodu v pit vklopim limiter in ga ob končanem postanku ne rabim ponovno vžigat itd. Kljub temu sva borbala in bila do zadnjega kroga na 4 mestu, potem jo je pa Sašu zagodel še internet, tako da nisva proper končala dirke, sva pa kljub temu bila 8 od 23 ekip. Definitivno zabavna izkušnja, katero še bova ponovila. V soboto smo ob novem DLC-ju za ACC odpeljali še eno Fun dirko v legendarni Imoli. Tokrat sem uporabil AMG 2020, ki je prava raketa, se pa pozna, da sem veliko več km prevozil z Mid engine avtom. V nedeljo je bila pa na vrsti Adria v GT4 ter dirkališči Kyalami. Adria "weekend" je bil suh v toplem vremenu. Po dobrih kvalifikacijah, sem se uvrstil na 7. mesto katero sem uspel ohranit vse do konca prve dirke. Na drugi dirki sem štartal iz 4. mesta vendar sem ob previdnejši vožnji skozi prvi ovinek na hitro izgubil nekaj mest. Ob nekaj nesrečah ostalih tekmovalcev sem vozil večino dirke na 6. mestu za katerega sem se moral peklensko borit, saj me je proti koncu ujel Blaž Majcen (vodilni na lestvici), ki je imel bistveno hitrejši ritem. Kljub najinemu kontaktu (punt od zadaj) v T1 predzadnji krog, je ta počakal da se vrnem nazaj na racing linijo. Champ v pravem pomenu besede 🤩
 12. Čas beži nove dogodiščine so pa mimo. Na SimGrid se ni dalo uvrstit, saj je konkurenca zares huda. Sva se pa s Sašom vseeno odločila da se udeleživa mednarodne endurance dirke in si izkusiva driver swap. Zmes so že potekale qualifikacije za dirko, ki bo 20.11. ob 20:30. Štartava iz 9 mesta in se boriva s Hondo https://raceapp.eu/ltc/Events/6092?tab=q Na domači sceni sta se pa odvili dirki in sicer Adria GT3 na Silverstonu, kjer smo vsi pričakovali dež a je bila dirka suha. S progo, ki sem jo prvič vozil in avtom se nismo nikakor ujeli, da je bila zgodba popolna sem dobesedno obvisel z zadkom na eni od klobas. In mi ni preostalo druga kot teleport v boxe. Včeraj smo se pa borili še v GT4 na Brands Hatch, kjer pa je bil za mene super "dirkaški vikend". Štart iz 14 mesta potem pa preboj na 9 mesto. Na drugi dirki je to pomenilo štart iz 2. mesta, kjer sem veliko časa uspel branit 3. mesto, a so vseeno mojstri kot je Luka Berk, Janko Glavaš in Tomaž Pavšek našli pot mimo oz si jo naredili . Kljub temu sem zasedel odlično 7 mesto. Ravno tako sem uspel zasesti 7 mesto še na tretji dirki.
 13. Zandvoort je za nami in nekaj osvojenih točk za 16 in 14 mesto. Na tretji dirki sem žal imel smolo v prvem krogu, kjer sem bil soudeležen v masovnem crashu. Ob težji poškodbi avta, sem nato preživel dobrih 48sec v boksu in se potem boril, vendar je bil zaostanek enostavno prevelik, da bi lahko osvojil še kakšno točko. Da nebo dolgčas, sva se z Sašo Prosenom odločila, da se udeleživa tudi mednarodne Endurance serije preko TheSimGrid: https://www.thesimgrid.com/championships/158/races Da bo izkušnja bolj pestra in zahtevna sva se odločila, pa se Endurance Cup-a lotiva s Hondo
×
×
 • Create New...