UVI Chair Racing Simulator

UVI Chair je slovensko podjetje, ki se ukvarja z izdelavo pisarniških in gaming stolov, v svojem asortimanu pa imajo tudi po višini prilagodljivo pisarniško mizo. Sedaj so vstopili na trg simracing opreme z njihovim novim izdelkom UVI Chair Racing Simulator in nas povabili na kratek test.

Kokpit odlikuje kompatibilnost z bolj popularnimi volani na trgu (Logitech, Thrustmaster, Fanatec), prilo┼żeni so tudi vijaki. Pohvalim lahko vzdol┼żni pomik in naklon sede┼ża ter prilagodljivost naklona volana in pedalov. Pra┼íno barvana konstrukcija je jeklena, kar zagotavlja odli─Źno togost.

Ob prvem pogledu na kokpit mi je najprej padel v o─Źi ┼íkoljkasti sede┼ż, ki mo─Źno spominja na tiste v pravih dirkalnikih. Pri sedenju v njem ni ─Źutiti kak┼ínih neprijetnosti, udoben je in daje dobro podporo hrbtu. Sede┼ż je na sankah, kar omogo─Źa vzdol┼żni pomik sede┼ża – stvar, ki je vredna pohvale. Naklon lahko sicer prilagajamo z vijaki, a ker gre za ┼íkoljkasti sede┼ż in je zgrajen iz enega kosa, ┼żal ne moremo spreminjati samo naklona hrbtnega dela. ─îe bi si radi kdaj malo odpo─Źili in se naslonili nazaj, vam bo to manjkalo, za dirkanje pa to ne predstavlja problema.

Nosilec za volan je pritrjen iz strani, kar omogo─Źa la┼żje vstopanje in izstopanje v sede┼ż. Stran na kateri bo pritrjen lahko sami izbiramo. Volan pritrdimo z vijaki, ki so prilo┼żeni. Imamo mo┼żnost spreminjanja naklona ter vi┼íine volanana. Na prototipu, ki sem ga preizkusil, sem opazili malo slab┼ío stabilnost nosilca. To je o─Źitno samo, ─Źe malo bolj agresivno volan pocuka┼í gor in dol, tega pa med vo┼żnjo navadno ne po─Źne┼í in se tudi ne opazi. Kljub temu so mi odgovorni zatrdili, da ┼że pripravljajo izbolj┼íave za nosilec, ki ga bodo naredile 100% stabilnega.

Baza za pritrditev pedalov je bila pri testiranju z Logitech pedali trdna in upogibanja pri uporabi nisem opazil. Vemo, da ta pedala nimajo najtr┼íe zavore, tako da ostaja odprto vpra┼íanje, ─Źe bi bila baza dovolj trdna tudi za pedala z LoadCell zavoro. Prilagajamo lahko naklon pedal, prav tako je bazo mo┼żno pritrditi na razli─Źnih pozicijah vzdol┼żno.

Celoten kokpit je postavljen na gumirane ta─Źke, ki slu┼żijo kot za┼í─Źita pred opraskanjem tal in hkrati tudi kot prepreka prenosa vibracij iz kokpita na tla. ─îe ┼żivite v stanovanju, vam bodo spodnji sosedje hvale┼żni.

Med dodatki lahko izbirate tudi nosilec za sekven─Źni oz. H-menjalnik. Ta ni prilo┼żen, ampak je na voljo za dopla─Źilo. Enako velja za nosilce va┼íih ekranov oziroma TVjev. Na voljo sta dve razli─Źici – prva omogo─Źa pritrditev enega ekrana oz. TVja, druga razli─Źica pa omogo─Źa pritrditev treh ekranov, kar je za vse voznike dirka┼íkih simulacij ┼íe posebej dobrodo┼ílo.

Ve─Ź o produktu, njegovih specifikacijah in prodajnih akcijah si lahko preberete na njihovih spletnih straneh. Kdor bi ┼żelel simulator preizkusiti, se lahko oglasi v pisarnah podjetja UVI Chair. Njihova ekipa vas bo sprejela z odprtimi rokami in vam odgovorila na vsa morebitna vpra┼íanja.