SRWC 2022

Monaška ešportna zveza (MeSF – Monaco eSports Federation) bo v sodelovanju z Mednarodno ešportno zvezo (IESF – International Esports Federation) letos oktobra priredila Simracing World Cup 2022 v simulaciji Assetto Corsa. Nacionalne zveze, ki so včlanjene v IeSF, so v ta namen dobile možnost prireditve svojega dela kvalifikacij, s katerimi dobijo dva najboljša dirkača, ki ju bodo prijavile na prvi uradni kvalifikacijski del.
E-športna zveza Slovenije je pripravila hotlap tekmovanje na dirkališču Vallelunga z odličnim dirkalnikom Tatuus FA01. Svoj čas boste na strežniku lahko postavljali od 4. 7. 2022 do 10. 7. 2022. Dva najhitrejša dirkača se bosta uvrstila v naslednji krog kvalifikacij, ki bodo potekale pod okriljem MeSF in IeSF v mesecu juliju. Najboljših 12 voznikov se bo uvrstilo v veliki finale, ki bo potekalo 23. 10. 2022 v Monacu. Vse stroške za udeležbo na dogodku krijeta MeSF in IeSF.
 
Za zvezo EŠZS bo kvalifikacije organiziralo Društvo slo-racing.com, zato se na hotlap tekmovanje prijavite tukaj: https://drive.slo-racing.com/race/285