PRVO DRŽAVNO PRVENSTVO V DIGITALNIH KROŽNO HITROSTNIH DIRKAH JE PRED VRATI

V zadnjih letih smo priča izjemnemu porastu navdušenja nad digitalnim dirkanjem oziroma tako-imenovanim simracingom, ki postaja vse bolj priljubljen tudi pri nas. Tudi letošnje leto je bilo posebno in je privabilo marsikaterega voznika iz pravih dirkaških voda v digitalne dirkaške kroge.

Prepoznavnost in vključenost slovenskih digitalnih dirkačev tako na nacionalni kot na mednarodni ravni je že od nekdaj močna, a nikoli ni bila urejena oziroma vodena s strani določene krovne organizacije, ki bi področju dodala pomen in povečala zanimanje, zato z navdušenjem in neizmernim pričakovanjem najavljamo prvo državno prvenstvo v digitalnih krožno-hitrostnih dirkah.

Pod okriljem AŠ2005, EŠZS in Društva slo-racing.com bomo v prvem četrtletju prihajajočega leta priča prvenstvu GT3, ki se bo izvedlo v simulaciji Assetto Corsa Competizione. Čaka nas šest dirkaških vikendov, kjer bomo priča kratkim oziroma sprint dirkam, standardnim enournim dogodkom kot tudi dvema vzdržljivostnima dirkama.

Ker bo v prvenstvu na voljo le 25 mest za voznike in dodatnih 5 mest za rezerve, se bodo vsi prijavljeni vozniki morali za mesto v prvenstvu potegovati v predkvalifikacijah, na katere se je od 1.12.2020 do 29.12.2020 možno prijaviti na spletni strani EŠZS (PRIJAVA!). Predkvalifikacije bodo trajale en teden, in sicer med 23.12.2020 in 30.12.2020.

Seveda ne smemo pozabiti tudi na bogate nagrade. Skupaj s partnerji smo zagotovili bogat nagradni sklad:

Posamezniki

1. mesto: 200€
2. mesto: 130€
3. mesto: 80€

Ekipe

1. mesto: 140€

Če mislite, da ste iz pravega testa, in se želite preizkusiti z drugimi slovenskimi asi (nekateri so v samem vrhu svetovnega digitalnega dirkanja), si preberite stran z osnovnimi informacijami, kjer je na voljo tudi več informacij in podrobnosti o samem prvenstvu. Celoten pravilnik še izpopolnjujemo in bo objavljen v naslednjih dneh.


Prijave tukaj