Prvenstvo Adria GT je zaključeno

Prvenstvo serije GT3

Blaž Majcen – prvak med posamezniki v PRO razvrstitvi

Štiri mesece, deset dirk, 303 krogi, 1759 kilometrov. Toliko smo potrebovali, da smo dobili prvaka Adria GT Winter Challenge v seriji z GT3 dirkalniki. Laskavi naziv je s 168,5 točke zasluženo osvojil Blaž Majcen (4x poleposition, 4 zmage, 4 druga mesta). Z zaostankom 28,5 točke je bil za njim drugouvrščeni Tim Novak (2x poleposition, 2 zmagi, 4 druga mesta in eno tretje), dodatnih 27,5 točke pa je zaostajal Slaven Zwer (3 zmage in dve tretji mesti), ki je prvenstvo zaključil na zadnji stopnički.

Majcnu je, skupaj z moštvenim kolegom Luko Zupančičem, v ekipi Chunder Boys uspelo zagotoviti dovolj točk tudi za osvojitev ekipne lovorike. Sledila jima je ekipa TNDA z Novakom in Prosenom, tretja pa je bila ekipa Dragons Esports, za katero so prispevali točke Berk, Hozjan in Peklaj.

Chunder Boys – ekipni prvaki v GT3 seriji

Dirkači so nabirali točke tudi za AM prvenstvo. Ti so se v predkvalifikacijah odrezali malo slabše in si privozili naziv AM oz. amaterskih voznikov. Najboljši med njimi je bil Kristjan Krivec, ki si je naziv prvaka zagotovil že pred zadnjo dirko. Drugi je bil Tadej Hozjan, tretji pa Primož Fideršek.

Točkovanje posamezniki PRO
Točkovanje posamezniki AM
Točkovanje ekipe

Kristjan Krivec – prvak v AM razvrstitvi GT3 serije

Prvenstvo serije GT4

Janko Glavač – prvak razreda GT4

Dirkalniki razreda GT4 so malo lažje obvladljivi, zato pa so dirkači imeli toliko več dela, saj je celotno prvenstvo zajemalo kar 24 dirk na 8 različnih prizoriščih. Odpeljali so 1218 kilometrov v 288 krogih.

Pri tem se je najbolje izkazal Janko Glavač (1x poleposition, 6 zmag, 4 druga mesta in 6 tretjih mest), ki je v zelo napetem finalu za las ugnal Luko Berka (5x poleposition, 5 zmag, 7 drugih mest in eno tretje). Na zadnji stopnički se jima je pridružil Matjaž Murn (1x poleposition, 2 zmagi, 3 druga mesta in 3 tretja).

Glavač je s pomočjo Pavška in Kodermana za ekipo Dizel Anni e-Racing osvojil tudi naziv ekipnih prvakov s precejšnjim naskokom pred drugouvrščeno ekipo SRT Black (Murn, Eržen). Tako kot v GT3 razvrstitvi, so si tudi tukaj tretje mesto med ekipami pridirkali v ekipi Dragons Esport (Berk, Peklaj, Hozjan).

Točkovanje posamezniki
Točkovanje ekipe

Dizel Anni e-Racing – ekipni prvaki razreda GT4

Pohvale vsem udeležencem tekmovanja, ki so iz dirke v dirko kazali veliko mero spoštovanja in dokazali, da lahko vsak posameznik z nekaj truda pripomore k izboljšanju nivoja dirkanja. Za odlično spremljavo je poskrbela ekipa StageOne, ki je v živo prenašala vse dirke, kar so naši gledalci še posebej pohvalili. Nenazadnje pa pohvala in zahvala tudi vsem ostalim, ki ste na kakršen koli način pripomogli pri organizaciji in da smo prvenstvo skupaj dvignili še nivo višje.

Se vidimo na dirkališču!