Odpirajo se prijave za prvenstvo Adria GT Winter Championship 2020!

 

Dragi dirka─Źi – za vas imamo dobro novico! Prijave na zimsko prvenstvo Adria GT 2020 so odprte! Na spletni strani simracing-adria.com lahko registrirate sebe in svojo ekipo ter kupite vstopnice za seriji GT4 in GT3.

 

Zimsko prvenstvo Adria GT 2020 bo sestavljeno iz dveh lo─Źenih serij, ena bo z dirkalniki GT4, druga z GT3. To─Źkovanje v GT4 seriji bo skupno za vse voznike, posebej se bo to─Źkovalo za ekipe, medtem ko bo v GT3 seriji lo─Źeno to─Źkovanje za PRO in AM voznike ter posebej to─Źkovanje za ekipe. Vsak voznik se lahko seveda registrira in vozi v obeh serijah!

 

Vsi dogodki bodo potekali ob nedeljah zve─Źer. Na koledarju se bosta vsak teden menjali GT4 in GT3 seriji. Pri─Źetek bo ob 20:00 po srednjeevropskem ─Źasu, seveda pa se bodo tudi vse dirke prena┼íale v ┼żivo.


Koledar vsake serije je sestavljen iz 8 dogodkov, za─Źen┼íi s prvo dirko dirkalnikov GT4, ki bo 6. septembra v N├╝rburgringu. GT4 serija bo imela enak format dirk za vsak dogodek, ki bo sestavljen iz kvalifikacij treh 20 minutnih dirk. Na prvi dirki bo startni vrstni red dolo─Źal ─Źas iz kvalifikacij. Za drugo dirko bo startni vrstni red dolo─Źen glede na kon─Źni rezultat prve dirke, a bo najbolj┼íih deset startalo v obratnem vrstnem redu. Na zadnji dirki pa bo startni vrstni red dolo─Źen s kon─Źnim izidom v drugi dirki. Vreme za serijo GT4 bo stati─Źno in bo vnaprej dolo─Źeno za vsak dogodek. Ve─Ź podrobnosti najdete na https://simracing-adria.com/events.

 

Serija GT3 se bo za─Źela 13. septembra z eno-urno dirko v Monzi. Koledar GT3 bo sestavljen iz kombinacije razli─Źnih formatov dirk – ┼ítiri eno-urne dirke, dva sprint vikenda (vikend je sestavljen iz dveh dirk. Na prvi dirki bo startni vrstni red dolo─Źal ─Źas iz kvalifikacij. Za drugo dirko bo startni vrstni red dolo─Źen glede na kon─Źni rezultat prve dirke, a bo najbolj┼íih deset startalo v obratnem vrstnem redu) ter dva vikenda z vzdr┼żljivostno dvourno dirko. Vreme bo nastavljeno na dinami─Źno (naklju─Źno!), zato bodo stvari vsekakor zelo zanimive!

 

Predtekmovalni dogodek za dolo─Źitev PRO in AM razvrstitve za GT3 bo potekal v N├╝rburgringu. Stre┼żnik s kvalifikacijskimi pogoji bo odprt od ponedeljka, 31. avgusta, ob 10:00 CET, do sobote, 5. septembra, ob 23:00 CET. Vreme na stre┼żniku bo nastavljeno na stati─Źno z 20┬░ C. Pogoji proge bodo prav tako stati─Źni in se s ─Źasom ne bodo spreminjali. Vsak voznik lahko na stre┼żniku vozi samo enkrat, opravi pa lahko neomejeno ┼ítevilo krogov. Upo┼ítevalo se bo povpre─Źje ─Źasov desetih (10) najhitrej┼íih krogov. V kategoriji PRO bo 15 voznikov z najbolj┼íim povpre─Źjem, vsi ostali pa bodo AM.*

 

V obeh serijah bodo dovoljene barve dirkalnikov po meri in so dobrodo┼íle! Predloge s sponzorji lige bodo na voljo na spletni strani Adria GT. Tudi skinpack bo pred za─Źetkom sezone pripravljen in bo na voljo za prenos s spletne strani.

 

Tako kot v lanski sezoni, bo za vsako serijo tudi sodni┼íka ekipa, ki bo pregledovala incidente in izdajala sankcije po ┼że ustaljenem sistemu kazenskih to─Źk. Novost v prihajajo─Źi sezoni je nadzor dirk v ┼żivo za za─Źetek vsake dirke! Zaradi tega bomo uporabljali novo aplikacijo za glasovni klepet z imenom Mumble! Mumble omogo─Źa, da so vozniki znotraj ekipe v svojem govornem kanalu, obenem pa lahko direktor dirke vsem ekipam hkrati sporo─Źa nujne informacije. Preberite navodila za nastavitev na https://simracing-adria.com/rules-and-regulations.

 

Nov je tudi postopek registracije za vsak posamezen dogodek v prihajajo─Źi sezoni. Vsak voznik in ekipa se morajo najprej prijaviti in pla─Źati pristojbino za sezono, nato pa mora vsak voznik za vsak posamezen dogodek, katerega se bo udele┼żil, opraviti prijavo. Prijava na vsak dogodek se opravi preko https://drive.slo-racing.com ┬á┬á

* Uvrstitve na lestvici PRO in AM bodo uvedene le, ─Źe se do 30. avgusta do 23:59 po srednjeevropskem ─Źasu za sezono GT3 prijavi 20 ali ve─Ź voznikov. ─îe je do tega roka prijavljenih manj kot 20 voznikov, se uporabi samo skupno to─Źkovanje vseh voznikov.