Nurburgring bo postregel s prvo daljšo dirko v prvenstvu

Pravo nasprotje Monze je zavita in razgibana proga v pogorju Eifel, znameniti Nurburgring. Resda dirkači ne bodo vozili po 25km zelenem peklu, a vedarle se tudi na krajši dirkaški verziji obetajo zanimivi boji za točke. Največ akcije pa ponuja prav prvi ostri desni ovinek po štartno ciljni ravnini.

Tokrat bomo med favoriti pogrešali Alena Rožiča, ki se je po zgolj dveh krogih v prvenstvu odločil z dirkanjem zaključiti. Ostali favoriti za zmago ostajajo isti – Luka Berk, Jure Artač, Denis Medvešek ter vedno zanesljivi Dario Baić, morda še kakšno presenečenje. Vtis po dirki v Monzi pa si želijo na tej dirki popraviti tudi pri Aston Martinu ekipe Dizel eRacing.

Tokrat hitrost v kvalifikacijah ne bo ključnega pomena, saj nas čaka najdaljša do sedaj – trajala bo namreč kar 120 minut. Postankom se tokrat ne bo mogoče izogniti, saj poln tank goriva ne bo zadostoval za dve uri dirkanja. Tu bo precej do izraza prišla tudi hitrost ekipe v boksih, saj teh nekaj sekund lahko odloči o zmagovalcu.

Prav tako bo pomembna prava izbira taktike, ključnega pomena pa bo tudi sposobnost prilagajanja vremenu. Dirko si lahko kot običajno ogledate v živo na Twitch kanalu E-športne zveze Slovenije.