Finale državnega prvenstva v digitalnih krožno hitrostnih dirkah

Danes zvečer nas čaka zadnja preizkušnja v letošnjem državnem prvenstvu v digitalnih krožno hitrostnih dirkah s simulacijo Assetto Corsa Competizione. Dirkači se bodo pomerili na zahtevnem dirkališču na britanskem otoku. 5900 metrov asfalta bo pravi izziv, saj ga bo v dveh urah potrebno prevoziti skoraj šestdesetkrat. Da bo dirka še zanimivejša pa bo sigurno pripomoglo tudi vreme, saj je napovedano značilno angleško deževje, na razmere pa bo vplivala tudi svetloba. Dirka se bo namreč pričela podnevi in končala v temi. 

Denis Medvešek si je z izvrstno vožnjo v drugi polovici prvenstva pripeljal ogromno prednost pred zasledovalcem Juretom Artačem Vičičem – do naziva državnega prvaka ga loči samo še ena točka. Artač Vičič ima za osvojitev prvenstva praktično le eno možnost – Medvešek mora odstopiti, sam pa se mora zavihteti na najvišjo stopničko. To mu bodo seveda poskusili preprečiti Baić, Majcen in Mrak, ki imajo z dobro uvrstitvijo še vedno možnosti za drugo mesto v skupnem seštevku.

Tudi v ekipnem seštevku še ni odločeno. SRT Anni ima že kar precejšen zaostanek za ekipo S1 Racing, vendar bi lahko Skela in Baić z dobro predstavo poskrbela za preobrat.

Razplet prvenstva si lahko ogledate nocoj ob 20:00 na Twitch kanalu E-športne zveze Slovenije.