Automobilista 2

Včeraj so vse simracing entuziaste presenetili pri Reiza Studios. Pokazali so namreč teaser video, s katerim so uradno napovedali, da lahko decembra 2019 pričakujemo Automobilisto 2. Kaj je največje presnečenje? Izbira grafičnega pogona.

Na spletu se je veliko špekuliralo, da se bo brazilski studio odločil za sodelovanje s Studio 397 in uporabil njihov gMotor2, na katerem trenutno teče rFactor2. Za Automobilisto 2 so izbrali MADNESS grafični pogon od britanskega razvijalca Slightly Mad Studios, ki je poznan predvsem po svoji franšizi Project CARS. 

Jasno je, da bo nov simulator izgledal vrhunsko, manjkali pa ne bojo niti prehodi med dnevom in nočjo, dinamično vreme in spremenljive razmere na stezi ter izjemna podpora za VR. Če k temu dodamo še strokovno podkovanost ekipe pri Reiza studios, ki je z Automobilisto že postavila visok standard glede simuliranja fizike in FFB, nas čaka zelo kvaliteten izdelek.

Dirkalnike in steze si bodo večinoma sposodili iz njihovega prejšnjega naslova, nekaj pa bo tudi nove vsebine, in sicer je znano, da bodo v simulatorju stezi Brands Hatch in Imola ter dirkalniki BMWja in McLarna.

Napovednik obeta ogromno, pričakovanja pa so zelo velika. Mi se že zelo veselimo, da preizkusimo to novo dirkačino, saj bo po vsem videnem sodeč prava poslastica za dirkaške navdušence.