Vozniki Dizla in SRT pobrali smetano v Misanu

Za nami je prvi vikend slovenskega državnega prvenstva v krožnih dirkah, ki ni razočaral. Že v kvalifikacijah so vozniki pokazali, da bo boj za najboljša mesta izjemno izenačen. Med prvimi štirimi vozniki je bilo na koncu manj kot dve desetinki razlike, kar 17 voznikov pa je za prvouvrščenim zaostalo manj kot eno sekundo!

Prvo štartno mesto si je v izjemno napetem zaključku privozil Alen Rožič (Dizel eRacing Ferrari), sledila sta mu Dario Baić (SRT Anni) in Jure Artač Vičič (SRT Groundhog).

Na štartu prve dirke je Dario Baić izkoristil oster zadnji ovinek in si ob vklopu zelenih luči privozil manjšo prednost. Uspel je prehiteti Rožiča in ostati v vodstvu do konca dirke. Slednji se je moral zelo potruditi, da je drugo mesto zadržal pred Luko Berkom (Dragons Esport Green), zelo blizu pa so sledili tudi Glavač (Dizel eRacing Aston), Artač Vičič in Skela, saj so dirko končali v šestih sekundah razlike.

Baić je v prvi uvinek ugnal Rožiča

V ozadju pa se je bil boj za 10. štartno mesto in posledični “pole position” v drugi dirki. Omeniti moramo tudi člana družine Krušvar, saj sta pridobila ogromno mest, Tim je (po dodeljenih kaznih) končal deseti, Davor pa enajsti.

Posredovanje varnostnega avta ta vikend ni bilo potrebno

Drugo dirko je s prvega mesta začel Tomaž Eržen (SRT TE), ki je dva kroga uspešno branil položaj, po manjši napaki ga je prehitel Marjan Koderman (Dizel eRacing Bentley), kaj hitro pa se je znašel pod nemilostjo Denisa Medveška (S1 Racing) in Artača Vičiča, ki sta ga kmalu tudi prehitela. Ta dvoboj je Kodermanu omogočil nekoliko prednosti pred Medveškom, ki se je do konca dirke popolnoma približal, a se mu ni uspelo prebiti na vrh. Eržen je preostanek dirke divje branil četrto mesto pred Glavačem, kar mu je tudi uspelo. Dvobojev je bilo na pretek tudi v drugi dirki, favoriti prvenstva in najvišje uvrščeni iz prve dirke pa so imeli nekoliko smole in jim ni uspelo doseči vidnejše uvrstitve.

Rezultati prvega vikenda
Točkovanje posameznikov
Točkovanje ekip

Prvi vikend smo uspešno zaključili, vozniki pa se že pripravljajo na drugo dirko prvenstva. 24. januarja se bodo namreč že spopadli na enourni dirki v Monzi. Pričakujemo lahko, da bodo favoriti stvari postavili na svoje mesto, vi pa si boste dogajanje lahko ponovno ogledali v živo na kanalu EŠZS.