To je to – prvenstvo se začenja ta teden

Po zelo napetih kvalifikacijah, v katerih smo dobili udeležence drugega državnega prvenstva SDP ACC, so prijavljeni vozniki lahko uživali v praznikih in morda tudi odpeljali nekaj krogov za trening. Novo leto je tu in z njim tudi prva dirka.

Štartna vrsta je praktično polna, na Drive portalu je prijavljenih 39 od 40 voznikov.

Vozniki se bodo spopadli s tehnično zelo zahtevno progo Laguna Seca, ki vedno postreže z dobrim dirkanjem, pogosto pa tudi z incidenti, saj je proga relativno ozka.

Prva dirka je v t.i. “sprint” formatu, torej bo trajala 45 minut in vključuje tudi obvezni postanek v boksih z menjavo gum. Med samo dirko bo potrebno upoštevati časovni okvir, v katerem je možno opraviti postanek (“pit window”). Vsekakor pričakujemo zelo napet uvod v prvenstvo!

Odgovor na vprašanje, kdo se je med premorom najbolje pripravil na prvo dirko, bomo dobili ta vikend. Bo Luka Berk ponovno prikazal izjemno hitrost, s katero je bil najhitrejši že v predkvalifikacijah? Aktualni državni prvak Denis Medvešek je bil v prvenstvo že uvrščen in še ni pokazal, kako hiter bo letos. Morda pa bo presenetil kateri od drugih voznikov…

Vse odgovore bomo dobili to nedeljo, 9. 1. 2022, in sicer po naslednjem urniku:

  • 19.30 prosti trening 60 minut
  • 20.30 kvalifikacije 30 minut
  • 21.00 dirka 45 minut

Na voljo bo tudi prenos dirke v živo s komentatorjem.