SRO E-Sport GT dirkaška serija

SRO Motorsport Group, organizator dirkaške serije Blancpain GT, bo v sodelovanju z italijanskim razvijalskim studiem Kunos Simulazioni priredil svoje eSports tekmovanje. Osnovano bo na prihajajoči igri Assetto Corsa Competizione, ki je uradna igra serije Blancpain GT. Prične se že naslednji mesec, glavna nagrada pa je dirkaška izkušnja v ekipi Lamborghini Squadra Corse .

Serija bo potekala na petih lokacijah, vse pa se bo pričelo na legendarnem italijanskem dirkališču Monza. Tekmovanje bo potekalo vzporedno s serijo Blancpain GT, kar pomeni, da se bo možno pomeriti z nasprotniki tudi v živo na prizorišču dirke. Za vse tiste, ki so preveč oddaljeni, bo še vedno ostajala možnost online udejstvovanja.

Koledar dirk:

  • Q1 => 13.&14.4.2019 – Monza
  • Q2 => 31.5.&1.6.2019 – Circuit Paul Ricard
  • Q3 => 25.-28.7.2019 – Spa Francorchamps
  • Q4 => 30.8.-1.9.2019 – Nürburgring
  • Finale => 28.&29.9.2019 – Circuit de Barcelona-Catalunya

V kvalifikacijskih krogih se bodo tekmovalci razdelili v tri različne razrede – profesionalni, srebrni in amaterski. V prvem se bodo zvrstili samo tisti s posebnim vabilom s strani organizatorja, v srebrnem razredu se bodo borili online tekmovalci, v slednjem pa vsi dirkači, ki bodo čase postavili v živo na prizoriščih. V vsakem razredu bo napredovalo 12 voznikov.

V polfinalnih dirkah bodo napredovali po štirje vozniki na razred, kar pomeni da se bo za najboljša tri mesta v velikem finalu potegovalo najboljših 12. 

Serijo je podprl tudi italijanski izdelovalec gum Pirelli, profesionalnost pri organizaciji dogodkov zagotavlja AK Informatica, vsem znani dirkaški portal RaceDepartment pa bo poskrbel za medijsko pokritost spektakla.

Pogoj za udeležbo? Lastiti si je potrebno Assetto Corsa Competizione in postaviti dovolj dober čas. Vsa pravila in ostale informacije bodo na voljo na spletni strani organizatorja SRO Motorsports Group.