Snetterton poskrbel za napete dvoboje

Za nami je 8. dirka┼íki vikend v prvenstvu MX5, ki se je odvil na progi Snetterton 200. Kvalifikacijsko dirko je najbolje izkoristil vodilni v prvenstvu Alen Ro┼żi─Ź in si tako zagotovil najbolj┼íi ┼ítartni polo┼żaj na prvi dirki, kar je tudi unov─Źil in zmagal z veliko prednostjo. Ker se je ve─Źini vodilnih v prvenstvu uspelo prebiti v ospredje, so nas na drugi dirki ─Źakali ┼ítevilni napeti dvoboji (v tem prvenstvu na drugi dirki najbolj┼íih 10 voznikov ┼ítarta v obratnem vrstnem redu). To je najbolje izkoristil Erik Roeterdink in dosegel tretjo zmago v prvenstvu. Alen Ro┼żi─Ź je pred drugouvr┼í─Źenim Simonejem Bellonom ohranil skoraj 40 to─Źk prednosti in dva dirka┼íka vikenda pred koncem se zdi, da je skupni zmagovalec med vozniki ┼że odlo─Źen.

Stanje pa je precej zanimivo v ekipnem to─Źkovanju, saj ekipa SRT za vodilnim Dizlom zaostaja le za 23 to─Źk, kar se v ┼ítirih dirkah lahko hitro spremeni.
Izpostavljamo pa izjemen manever, s katerim je Matja┼ż Murn spektakularno prehitel Janka Glava─Źa v zadnjem ovinku zadnjega kroga. Sre─Źa ali znanje?

Oglejte si posnetek in presodite sami…