Snetterton poskrbel za napete dvoboje

Za nami je 8. dirkaški vikend v prvenstvu MX5, ki se je odvil na progi Snetterton 200. Kvalifikacijsko dirko je najbolje izkoristil vodilni v prvenstvu Alen Rožič in si tako zagotovil najboljši štartni položaj na prvi dirki, kar je tudi unovčil in zmagal z veliko prednostjo. Ker se je večini vodilnih v prvenstvu uspelo prebiti v ospredje, so nas na drugi dirki čakali številni napeti dvoboji (v tem prvenstvu na drugi dirki najboljših 10 voznikov štarta v obratnem vrstnem redu). To je najbolje izkoristil Erik Roeterdink in dosegel tretjo zmago v prvenstvu. Alen Rožič je pred drugouvrščenim Simonejem Bellonom ohranil skoraj 40 točk prednosti in dva dirkaška vikenda pred koncem se zdi, da je skupni zmagovalec med vozniki že odločen.

Stanje pa je precej zanimivo v ekipnem točkovanju, saj ekipa SRT za vodilnim Dizlom zaostaja le za 23 točk, kar se v štirih dirkah lahko hitro spremeni.
Izpostavljamo pa izjemen manever, s katerim je Matjaž Murn spektakularno prehitel Janka Glavača v zadnjem ovinku zadnjega kroga. Sreča ali znanje?

Oglejte si posnetek in presodite sami…