Slovenci z Italjanom napadamo Franzoce

Ta konec tedna je na sporedu najpresti┼żnej┼ía in najzahtevnej┼ía virtualna vzdr┼żljivostna avtomobilisti─Źna dirka na svetu, 24ur Le Mansa.

Najte┼żji in najverjetneje tudi odlo─Źilni del celotne dirka┼íke preizku┼ínje, se bo pri─Źel z zatonom sonca. Dolo─Źeni deli steze niso razsvetljeni in je zaradi tega iskanje to─Źke zaviranja in zavijanja veliko te┼żja naloga. Prav to bo najverjetneje botrovalo napakam voznikov, ki pa bodo lahko zaradi bli┼żine betonskih ograj tudi usodne.

Dirkali┼í─Źe

Circuit Le Mans

Circuit des 24 Heures du Mans, poznan tudi kot Circuit de la Sarthe (po francoskem Grand Prixu leta 1906), ki se nahaja v Le Mansu v Franciji je dirkali┼í─Źe, ki uporablja poleg stalnega dirkali┼í─Źa tudi del javnih cest. Njegova sedanja konfiguracija je dolga 13.626 kilometrov, zaradi ─Źesar je to ena najdalj┼íih kro┼żnih dirk na svetu.

Dirkalnik

Ferrari 488 GTE

Moštva bodo tudi tokrat nastopala v 3 divizijah in sicer LMP1 (Audi in Porsche), LMP2 (HPD) in GTE (Porsche, Ferrari, Ford in BMW).

Kot je ┼że skoraj tradicija, bo tudi tokrat dirkalnik na ┼ítart postavilo mo┼ítvo eSports sloracing. Ekipa je na za─Źetna testiranja pripeljala Porsche 911 in Ferrari 488, ki sta se izkazala z pribli┼żno enakimi ─Źasi na krog, vendar je Porsche zahteval veliko ve─Ź zbranosti voznika. Ker je tokratna zasedba nekoliko okrnjena in bo posamezni dirka─Ź moral voziti skupaj 8 ur, se je ekipa odlo─Źila, da bo manj “nervozni” Ferrari veliko bolj┼ía izbira.

LeMans 2019-1

Ekipa

T. Er┼żen, M. Koderman, S. Prosen

Na 24h Le Mansa bo mo┼ítvo sloracing poslalo zasedbo Er┼żen, Koderman in Prosen z dirkalnikom Ferrari 488 GTE. Vsak od voznikov bo moral s svojih 8h obdr┼żati nepo┼íkodovan dirkalnik, v kolikor ekipa ┼żeli ra─Źunati na kak┼íen dober rezultat.

LeMans 2019-2

Prenos dirke

Twitch , YouTube

Tudi tokratno dogajanje si boste lahko ogledali v ┼żivo na na┼íih medijskih platformah Youtube in Twitch v soboto 1.6.2019, s pri─Źetkom nekaj minut pred 16:00.

Vabljeni k ogledu !