Slovenci z Italjanom napadamo Franzoce

Ta konec tedna je na sporedu najprestižnejša in najzahtevnejša virtualna vzdržljivostna avtomobilistična dirka na svetu, 24ur Le Mansa.

Najtežji in najverjetneje tudi odločilni del celotne dirkaške preizkušnje, se bo pričel z zatonom sonca. Določeni deli steze niso razsvetljeni in je zaradi tega iskanje točke zaviranja in zavijanja veliko težja naloga. Prav to bo najverjetneje botrovalo napakam voznikov, ki pa bodo lahko zaradi bližine betonskih ograj tudi usodne.

Dirkališče

Circuit Le Mans

Circuit des 24 Heures du Mans, poznan tudi kot Circuit de la Sarthe (po francoskem Grand Prixu leta 1906), ki se nahaja v Le Mansu v Franciji je dirkališče, ki uporablja poleg stalnega dirkališča tudi del javnih cest. Njegova sedanja konfiguracija je dolga 13.626 kilometrov, zaradi česar je to ena najdaljših krožnih dirk na svetu.

Dirkalnik

Ferrari 488 GTE

Moštva bodo tudi tokrat nastopala v 3 divizijah in sicer LMP1 (Audi in Porsche), LMP2 (HPD) in GTE (Porsche, Ferrari, Ford in BMW).

Kot je že skoraj tradicija, bo tudi tokrat dirkalnik na štart postavilo moštvo eSports sloracing. Ekipa je na začetna testiranja pripeljala Porsche 911 in Ferrari 488, ki sta se izkazala z približno enakimi časi na krog, vendar je Porsche zahteval veliko več zbranosti voznika. Ker je tokratna zasedba nekoliko okrnjena in bo posamezni dirkač moral voziti skupaj 8 ur, se je ekipa odločila, da bo manj “nervozni” Ferrari veliko boljša izbira.

LeMans 2019-1

Ekipa

T. Eržen, M. Koderman, S. Prosen

Na 24h Le Mansa bo moštvo sloracing poslalo zasedbo Eržen, Koderman in Prosen z dirkalnikom Ferrari 488 GTE. Vsak od voznikov bo moral s svojih 8h obdržati nepoškodovan dirkalnik, v kolikor ekipa želi računati na kakšen dober rezultat.

LeMans 2019-2

Prenos dirke

Twitch , YouTube

Tudi tokratno dogajanje si boste lahko ogledali v živo na naših medijskih platformah Youtube in Twitch v soboto 1.6.2019, s pričetkom nekaj minut pred 16:00.

Vabljeni k ogledu !