Simončič na tretji dirki do druge zmage

Tudi na tretji dirki prvenstva ni bilo večjih presenečenj v boju za prvo mesto. Jernej Simončič in Til Čeh sta že v predkvalifikacijah pokazala, da se bosta za zmago ponovno udarila, le da je bila tokrat razlika do ostalih voznikov nekoliko nižja. A že na treningu pred polfinalnima dirkama se je kaj hitro pokazalo, da imata še veliko rezerve in vsak v svoji polfinalni vožnji sta osvojila najboljši štartni položaj z več kot sekundo prednosti pred ostalimi vozniki ter tudi z naskokom zmagala.

Tudi v kvalifikacijah za finalno dirko sta bila Čeh in Simončič daleč pred ostalimi, na koncu je s prvega mesta štartal Til Čeh, ki je s časom 1:01.6 za desetinko prehitel Simončiča. Za njima so se razvrstili Eržen, Zupanc, P. Jurendič, M. Fantinič, Ferlič, Sedlak, Pančur, Filipčič, Šavora, Fabijan in S. Jurendič.

Do odločilnega trenutka v boju za zmago je prišlo na štartu, saj je Simončič bolje speljal  s črte in v prvem ovinku prevzel vodstvo, ki ga je nato zadržal do konca. Privozil si je nekaj prednosti, ki jo je večino dirke tudi ohranjal. Čeh se je v zadnjih krogih približal na manj kot sekundo razlike, a do spopada ni prišlo. Na tretje mesto se je uvrstil Tomaž Eržen, ki je z večjo napako v zadnjih krogih sicer izgubil večino prednosti pred Jakobom Zupancem, a na koncu ohranil položaj.

Po tretji dirki prvenstva z dvema zmagama vodi Jernej Simončič, tesno mu sledi Til Čeh. Zelo tesno je tudi v boju za tretje mesto, saj Eržena, Fabijana in Zupanca ločijo le tri točke.

Posnetek prenosa dirke je na voljo na EŠZS Twitch. Rezultati dirke v Valencii. Točkovanje po treh dirkah.

Vsekakor bo dogajanje napeto tudi na naslednji dirki na Los Arcosu. Predkvalifikacije so se že začele, boj za najboljša mesta pa se stopnjuje. Časi so na voljo tukaj.