Sebring 12h – iRacing special event

Slab mesec je naokoli in čas je za nov endurance dogodek v simulaciji iRacing. Tokrat se selimo v Združene države Amerike bolj natančno na dirkališče Sebring, ki je znano predvsem po svoji neravni podalagi.

V tokratni izvedbi dirke Sebring 12h se bodo poleg divizije GTE v kateri nastopa tudi sloracing ekipa z dirkalnikom Chevrolet Corvette C8 GTE pomerili še dirkalniki divizije GT3 in LMP2, kar bo še dodatno popestrilo dirkaški vikend. Na štartu se pričakuje približno 18 dirkalnikov iz vsake kategorije.

Na zadnjem special eventu v Bathurstu so naši fantje dirko zaključili par stotink za devetim mestom v svoji kategoriji in tokrat bodo poizkusili dobro uvrstitev še nekoliko izboljšati.

V ekipi sloracing team je tudi tokrat izkušeni trojček Pertot, Prosen in Pristov, kateremu se bo priključil tudi nov obraz slovenske simracing scene, Martin Šterk.

Ekipa bo poizkusila tudi vsaj za del dirke zagotoviti live stream prenos, v kolikor nam to tudi uspe, bo povezava do prenosa objavljena na sloracing Discordu.