SDP ACC se ta vikend nadaljuje v Monzi

Po napetih dvobojih v dveh sprint dirkah na progi v Misanu se tokrat selimo na eno najhitrejših dirkališč na svetu. Proga v Monzi je znana po dolgih ravninah in šikanah ter izjemno zahtevni “Parabolici”, enega od ključnih ovinkov, saj se nadaljuje v ciljno ravnino, odličen oziroma slab izhod bosta botrovala številnim napadom.

 

Treningi so pokazali, da je Mercedes na tej progi nekoliko hitrejši od ostalih avtov. Bo Jure Artač Vičič to izkoristil in si privozil prvo zmago v prvenstvu? Tudi Alen Rožič s Ferrarijem najverjetneje v Misanu ni uspel pokazati vsega, kar zmore. Sprint dirke z obratnim vrstnim redom so vedno zelo zanimive in pri tako izenačeni konkurenci, kot jo imamo letos v SDP ACC, favoriti v samo 30 minutah ne morejo izničiti zaostanka, ki ga prinašajo slabše štartne pozicije.

V Monzi nas čaka drugačen format dirkanja, in sicer enourna dirka z obveznim postankom. To bo voznikom omogočilo tudi nekaj taktiziranja pri strategiji, hkrati pa bo na njih prežala dodatna nevarnost, ki jih lahko doleti zaradi prehitre vožnje skozi bokse.

 Vsekakor nas čaka še en razburljiv vikend, dogajanje si boste lahko ogledali tudi v živo.

Vabljeni!