SCO GT Series 2019: Predkvalifikacije Laguna Seca

Sloracing eSports team se bo v Soboto ob 16:15 UTC poiskusil kvalificirati ┼íe v eno virtualno prvenstvo in sicer v SCO GT Series. SCO GT Series je vzdr┼żljivostno prvenstvo z ve─Ź razredi avtomobilov (multiclass endurance), ki je razdeljeno v 3 skupine. Skupina GT Professional (GT PRO) in GT Amateur (GT AM) tekmujeta z dirkalniki serije GT3, medtem ko v skupini GT Challenge uporabljajo dirkalnik Porsche 911 GT3 Cup.

Prvenstvo se bo za─Źelo s predkvalifacijami, v katerih morata vsaj 2 voznika iz posameznega mo┼ítva odpeljati 10 zaporednih krogov brez incidenta. Najbolj┼íih 10 krogov obeh voznikov se se┼íteje in predstavlja kvalifikacijski ─Źas mo┼ítva. ─îe bo mo┼ítvo uspe┼íno, se lahko udele┼żi prve dirke, ki bo 27. aprila na dirkali┼í─Źu Road America in bo trajala 4 ure.

Koledar prvenstva
27. april Road America 4h
25. maj Imola 4h,
29. junij Philip island 4h
29. julij Donington Park 4h
17. avgust Virginia International Raceway 6h,

Ekipa Sloracing eSports bo na kvalifikacije v Laguno Seco pripeljala dirkalnik Mercedes AMG GT3 (GT PRO), s katerim se bosta skozi kvalifikacije sku┼íala prebiti Jan in Sa┼ío. V ekipi je tudi Domen, ki pa zaradi te┼żav s strojno opremo v kvalifikacijah ne more pomagati, se bo pa ekipi v primeru uspe┼íno odvo┼żenih kvalifikacij pridru┼żil na dirkah. Ekipa

Sloracing eSports ima z ligo SCO neporavnane ra─Źune ┼íe od lani, ko jim je za urstitev v ligo zmanjkalo nekaj ┼íportne sre─Źe, zato je letos mo┼ítvo ┼íe toliko bolj motivirano za napredovanje iz kvalifikacij.

Kot je ┼że v navadi, bomo tudi tokrat kvalifikacije prena┼íali v ┼żivo na na┼íih kanalih Twitch in YouTube