SCO GT Series 2019: Predkvalifikacije Laguna Seca

Sloracing eSports team se bo v Soboto ob 16:15 UTC poiskusil kvalificirati še v eno virtualno prvenstvo in sicer v SCO GT Series. SCO GT Series je vzdržljivostno prvenstvo z več razredi avtomobilov (multiclass endurance), ki je razdeljeno v 3 skupine. Skupina GT Professional (GT PRO) in GT Amateur (GT AM) tekmujeta z dirkalniki serije GT3, medtem ko v skupini GT Challenge uporabljajo dirkalnik Porsche 911 GT3 Cup.

Prvenstvo se bo začelo s predkvalifacijami, v katerih morata vsaj 2 voznika iz posameznega moštva odpeljati 10 zaporednih krogov brez incidenta. Najboljših 10 krogov obeh voznikov se sešteje in predstavlja kvalifikacijski čas moštva. Če bo moštvo uspešno, se lahko udeleži prve dirke, ki bo 27. aprila na dirkališču Road America in bo trajala 4 ure.

Koledar prvenstva
27. april Road America 4h
25. maj Imola 4h,
29. junij Philip island 4h
29. julij Donington Park 4h
17. avgust Virginia International Raceway 6h,

Ekipa Sloracing eSports bo na kvalifikacije v Laguno Seco pripeljala dirkalnik Mercedes AMG GT3 (GT PRO), s katerim se bosta skozi kvalifikacije skušala prebiti Jan in Sašo. V ekipi je tudi Domen, ki pa zaradi težav s strojno opremo v kvalifikacijah ne more pomagati, se bo pa ekipi v primeru uspešno odvoženih kvalifikacij pridružil na dirkah. Ekipa

Sloracing eSports ima z ligo SCO neporavnane račune še od lani, ko jim je za urstitev v ligo zmanjkalo nekaj športne sreče, zato je letos moštvo še toliko bolj motivirano za napredovanje iz kvalifikacij.

Kot je že v navadi, bomo tudi tokrat kvalifikacije prenašali v živo na naših kanalih Twitch in YouTube