Clio cup – Race report Oschersleben

V ponedeljek smo dočakali pričetek prvenstva Clio Cup, po zelo spodbudnem številu prijav se je na štartu pojavilo kar 24 voznikov. S kvalifikacijami je najbolje opravil Janko Glavač, sledila sta mu Jan Aleksandrov in Luka Berk. Vozniki so bili izjemno izenačeni, saj je prvih 14 štartnih mest ločila le ena sekunda!

Glavač je na prvi dirki dobro štartal in zadržal prednost najboljšega štartnega položaja do konca, a si kljub temu ni smel privoščiti napake, saj je Luka Berk celo dirko zaostajal manj kot eno sekundo. V prvi polovici dirke sta se za tretje mesto trdo borila Jan Aleksandrov in Tomaž Eržen, na koncu je zadnjo stopničko uspelo ubraniti Erženu.
Na drugi dirki je najboljših 8 voznikov s prve dirke štartalo v obratnem vrstnem redu, kar je z drugega štartnega mesta odlično izkoristil Tomaž Pavšek in suvereno dobil dirko. Drugo mesto je osvojil Matjaž Murn, tretje pa Luka Grm.

Rezultati

Posnetek dirke

Zaradi izjemne izenačenosti voznikov so se dvoboji kar vrstili v obeh dirkah. Celotno dogajanje si lahko ogledate tudi v spodnjem posnetku.