Prvi dirkaški vikend v SDP ACC je pred vrati

Po več mesecih priprav, opravljenih kvalifikacijah za voznike in zaključnih tehničnih dopolnitvah smo tik pred pričetkom prvega slovenskega e-državnega prvenstva. Na dirko se je uvrstilo 25 voznikov, med katerimi so s svojim tempom izstopali predvsem Alen Rožič, Jure Artač Vičič in Luka Berk, ki se bodo najverjetneje spopadli tudi za skupno zmago in nagrade za najboljše tri voznike v prvenstvu.

Željno pa pričakuje prvi vikend tudi pet rezerv, ki čakajo na morebitne odjave in upajo, da se bodo uvrstili med najboljših 25 voznikov ter tudi sami odpeljali kakšno dirko.

Prvi dirkaški vikend se bo odvil na progi v Misanu, kjer tekmovalce čakajo 30-minutne kvalifikacije, nato pa se bodo spopadli na dveh 30-minutnih sprint dirkah. Ta format je za gledalce običajno najbolj zanimiv, saj dirkači nimajo dosti časa za pridobivanje mest. Posledično lahko pričakujemo mnogo napadanja in branjenja položajev, kot tudi kakšen kontakt med vozili. Sprint dogodki pa bodo še posebej zanimivi, saj se na drugi dirki vrstni red najboljših 10 voznikov obrne. Tako bo zmagovalec prve dirke štartal z 10. mesta, kar bo še dodatno popestrilo dogajanje na progi.

In kdo ve – morda bomo že na prvi dirki imeli priložnost videti Andersen Racing varnostni avto, s katerim bo tekom celotnega prvenstva ter pod budnim očesom žirije upravljal Matevž Baš.

Seveda bo na voljo tudi prenos dirkaškega vikenda v živo, ogledali si ga boste lahko na platformi Twitch, na kanalu EŠZS.

Kvalifikacije se pričnejo v nedeljo, 10.1.2021, ob 20.15 in trajajo do 20.45. Po 15-minutnem premoru sledi prva dirka ob 21.00, vikend pa se bo zaključil z drugo dirko ob 21.45.

Vabljeni k ogledu!