Pričenjajo se predkvalifikacije za SDP 2021 ACC

Z današnjim dnem se stvari začenjajo zares; prvi korak proti težko pričakovanemu prvemu državnemu prvenstvu je odprt!

Od 23. 12. do 31. 12. se bodo prijavljeni vozniki pomerili v vožnji na čas in hkrati v konsistentnosti, saj za uvrstitev med najboljših 25 dirkačev ne bo dovolj le najhitrejši krog. Vsi dirkači bodo morali namreč odvoziti vsaj 5 zaporednih krogov brez sekanja proge (t.i. »čiste kroge«) in šele to povprečje se bo upoštevalo kot pogoj za uvrstitev v glavni del prvenstva.

Tekmovalci se bodo v tem formatu pomerili na dveh progah, in sicer na madžarskem Hungaroringu ter belgijskem Zolderju. Tako se bo že v predkvalifikacijah pokazalo, kdo zmore odvoziti en hiter krog, temveč tudi kdo zna hitrost pokazati v več zaporednih krogih.

V prvo digitalno slovensko državno prvenstvo z vozili razreda GT3 se bo uvrstilo 30 voznikov. Najhitrejših 25 voznikov bo imelo čast, da se bodo lahko udeležili že prve dirke uradnega dela prvenstva, ostali pa bodo čakali kot rezerve za primer, ko se kateri od najhitrejših voznikov zaradi drugih obveznosti ne bo mogel udeležiti dirke.

Najboljši vozniki bodo prejeli tudi mamljive nagrade in verjamemo, da bo konkurenca zelo močna.

Zadnji dan za prijave je 29.12.2020. Če se torej še niste prijavili, to lahko še vedno storite tukaj in ugotovite, ali ste dovolj hitri, da se uvrstite med 25 najhitrejših Slovencev.

Vabljeni!