Predkvalifikacije za SDP ACC so zaključene

Z 12. decembrom so se zaključile predkvalifikacije za drugo državno prvenstvo SDP ACC, s pomočjo katerih bodo določeni vsi udeleženci prvenstva.

Z izzivom se je najbolje spopadel Luka Berk, ki je z McLarnom postavil najhitrejši skupni čas ter za več kot 6 desetink prehitel najbližjega zasledovalca. To je Jaka Škoberne, ki je bil za 2 tisočinki sekunde hitrejši kot Mitja Bonča na tretjem mestu (oba sta vozila BMW M4).

Zelo napeto je bilo tudi nižje na lestvici, saj bodo za uvrstitev na prvenstvo odločale minimalne razlike. V redni del prvenstva je že uvrščenih najboljših 5 voznikov lanskega prvenstva, kar pomeni da se jim bo pridružilo najhitrejših 35 voznikov iz predkvalifikacij. Končni vrstni red v predkvalifikacijah si lahko ogledate tukaj.

Čestitamo vsem uvrščenim kot tudi tistim, ki so vložili čas in trud ter se skušali uvrstiti v prvenstvo.

Za zaključek pa še nekaj podatkov o samih predkvalifikacijah:

  • prejeli smo 67 prijav v predkvalifikacije,
  • vsaj na eni progi je veljaven čas (5 zaporednih veljavnih krogov) odpeljalo 55 voznikov,
  • 51 voznikov je veljaven čas postavilo na obeh progah in so tako izpolnili pogoje.

Skupno je bilo v predkvalifikacijah odpeljanih več kot 10.000 krogov! To hkrati pomeni, da so vozniki prevozili razdaljo, ki je večja od obsega Zemlje. V enem samem tednu so prevozili 41.853 km. To so izjemne številke, ki kažejo, da je bila motivacija za uvrstitev v prvenstvo zelo velika. Čestitke vsem.

S 13. 12. so se odprle prijave v redni del prvenstva, ki se prične 9. januarja 2022 na dirkališču Laguna Seca, prvem od osmih prizorišč, na katerih bo letos potekalo prvenstvo.

Prijava

Za vse, ki se jim ni uspelo uvrstiti na SDP ACC, pripravljamo (fun) prvenstvo, ki bo potekalo vzporedno z državnim prvenstvom ob prostih vikendih. Kmalu bomo objavili več informacij.