Povzetek sezone SDP DiRT Rally 2.0

Prva sezona Slovenskega državnega prvenstva v DiRT Rally 2.0 je zaključena. Po šestih preizkušnjah na najrazličnejših podlagah imamo novega državnega prvaka. Andrej Čuk je s tremi zmagami in tremi drugimi mesti zanesljivo ugnal konkurenco. Z moštvenim kolegom Markom Čukom, ki je sezono končal na drugem mestu, sta tudi Anni SRT pripeljala do  zmage v ekipnem prvenstvu.

Skoraj 700 tekmovalnih kilometrov dolga sezona se je začela na delno zasneženih, alpskih cestah nad Monte Carlom, kjer je s polnim izkupičkom 30 točk slavil Kevin Markočič. Sledila sta mu Andrej Čuk in Miha Ažman. Na naslednji preizkušnji so se dirkači spopadli na poledenelih cestah v švedskih gozdovih. Tokrat je Andrej Čuk s hitro in konsistentno vožnjo zmagal pred Kevinom Markočičem in Markom Čukom. Tretji rally v sezoni je prinesel tudi tretjega zmagovalca. Dejan Bačar je na zahtevnih ameriških cestah po tesni borbi za samo 2.5 sekunde ugnal Andreja Čuka. Zadnjo stopničko si je vnovič privozil Marko Čuk. Naslednji rally je bil tudi edini na asfaltni podlagi. Nemčija je s spremenljivim vremenom predstavljala dirkačem edinstven izziv pri izbiri gum. Dejan Bačar in Andrej Čuk sta se zopet borila za zmago. Tokrat je slavil slednji, Dejan pa se je po napaki v zadnji hitrostni preizkušnji moral zadovoljiti s tretjim mestom. Za manj kot 4 desetinke sekunde je drugo mesto pripadlo Kevinu Markočiču. Predzadnja preizkušnja je potekala v Avstraliji kjer je težave povzročala obraba pnevmatik. V zahtevnih razmerah se je zopet najbolje znajdel Andrej Čuk, prva v njegovem prahu pa sta bila Marko Čuk ter Kevin Markočič v tem vrstnem redu. Zaključek sezone se je odvijal v Veliki Britaniji, in sicer na Škotskem in v Walesu. Tokrat je slavje pripadlo Marku Čuku, ki je v tesni borbi z Andrejem Čukom slednjega premagal za slabih 6 sekund. Na tretjem mestu je po nekaj napakah končal Dejan Bačar.

Celotno sezono sta popestrila še 2 izziva. Prvega je postavil Rok Turk, ki bo, poleg zmagovalca prvenstva, na svoj sovoznikov sedež povabil tudi nekoga, ki bo sezono končal brez odstopa. Med 53 prijavljenimi vozniki je to uspelo le enajstim, izžreban pa je bil Tadej Močnik.

Drugi izziv so postavili pri RallyShow.si, ki tekmovalcu z največ zbranimi točkami na t.i. RallyShow.si Power Stageih podarjajo rally doživetje v kamnolomu Verd v vrednosti 200€. Tudi tukaj je prepričljivo zmagal Andrej Čuk.

S strani organizatorjev se Vam zahvaljujemo za sodelovanje v prvenstvu ter upamo, da se vidimo naslednjo jesen v novi sezoni Slovenskega državnega prvenstva v DiRT Rally 2.0.