Povzetek Rallyja Švedska

Rally na Švedskem so zaznamovali tesni dvoboji, na koncu pa so odločale napake voznikov. Vrtenja in prevračanja so praktično neizogiben del v sneg oblečenega rallyja, kjer so ozke in razrite ceste, predvsem pri visokih hitrostih, lahko zelo nepredvidljive. Najbolje se je znašel Andrej Čuk, ki je v tesni borbi ugnal Kevina Markočiča in Marka Čuka, prvega za 14, slednjega pa za 18 sekund. Četrto mesto je dosegel Dejan Bačar z 38 sekundami zaostanka, z dodatnimi 46 sekundami zaostanka pa mu je na petem mestu sledil Rok Turk.

V ekipnem točkovanju je tako ekipa Čuk SRT svoje vodstvo povečala na 33 točk. Na drugo mesto se je po dobri predstavi obeh dirkačev pomaknil Simline Racing in tako za eno mesto navzdol potisnil ekipi NE SRT in Anni SRT, ki sta sedaj tretji in četrti.

Izjemno tesen boj pa je potekal tudi za točke RallyShow.si Power Stage točke, kjer je prve 3 dirkače ločevalo le nekaj stotink sekunde. A. Čuk je bil primoran to (tokrat nočno) preizkušnjo odpeljati le z enim delujočim žarometom in je tako za Markočičem zaostal za 17 tisočink sekunde. Tretje mesto je pripadlo M. Čuku s 87 tisočinkami zaostanka za vodilnim. Preostale točke sta dobila Bačar z manj kot 2 desetinkama zaostanka za vodilnim ter Carli, ki je zaostal še 1,7 sekunde za njim.

Tukaj dobite celotne tabele rezultatov ter indivdualnegaekipnega in Power Stage točkovanja