Povzetek Rally Nemčija

Andrej Čuk je še drugič v sezoni dirko končal na vrhu. Idrijčan je z izjemno vožnjo ugnal prvenstvena rivala Kevina Markočiča in Dejana Bačarja. Slednja sta končala rally na drugem in tretjem mestu, potem ko sta podlegla pritisku ter po nekaj napakah zaostala dobrih 7 sekund za zmagovalcem. Tesen boj se je odvijal tudi za četrto mesto med Markom Čukom in Dejanom Carlijem, ki ga je na koncu dobil slednji

Stanje v skupnem seštevku voznikov se po nemškem rallyju ni kaj dosti spremenilo, Andrej Čuk je še povečal svojo prednost pred zasledovalci. Ekipa Čuk SRT je s ponovno dobro predstavo obeh dirkačev od osvojitve naslova prvakov oddaljena le še 23 točk. Borba za drugo mesto med Simline Racing in NE SRT pa je vse prej kot odločena, saj razlika znaša le 3 točke v prid NE SRT.

Na tokratnem RallyShow.si Power Stageu je najbolje vozil Andrej Čuk. Na drugem in tretjem mestu sta končala njegov moštveni kolega Marko Čuk in Kevin Markočič, oba z manj kot sekundo zaostanka. S četrtim mestom je prvič v letošnji sezoni točke osvojil Aljoša Makarovič, ki je petouvrščenega Dejana Carlija prehitel za več kot sekundo in pol.