Povzetek Rally Avstralija

Avstralija je postregla z zelo zahtevno preizkušnjo, saj so daljši intervali med servisi ter zahtevne hitrostne preizkušnje zahtevali veliko mero koncentracije, škodil ni niti ščepec sreče. Vnovič se je najbolje izkazal Andrej Čuk, ki je rally končal 23 sekund pred drugouvrščenim Markom Čukom, zadnjo stopničko na zmagovalnem odru pa je zasedel Kevin Markočič. Boj za četrto mesto je pripadel Roku Turku, ki je po 123 km dirkanja končal le 3 sekunde pred Dejanom Bačarjem.

Za razliko od ekipnega prvenstva, kjer je ekipa Čuk SRT že osvojila prvenstvo, je med vozniki še vse odprto. A. Čuk in Markočič na prvem in drugem mestu sta še povečala prednost pred zasledovalci, Bačarju pa se je na tretjem mestu po točkah z odlično predstavo v Avstraliji pridružil M. Čuk.

Tokrat je dirkače čakal daljši RallyShow.si Power Stage, ki je v kombinaciji z že precej obrabljenimi gumami predstavljal nekoliko drugačen izziv. Brata Čuk se sicer nista pustila zmesti in sta ostalo konkurenco pustila približno deset sekund zadaj. Na tretjem mestu je končal Markočič, zadnji dve mesti pa sta zasedla Turk in Prevodnik. Slednji je tudi prvič v sezoni končal med dobitniki Power Stage točk.