NEO predkvalifikacije za ekipo slo-racing.com eSports

Kot smo napovedali, se uvod v jesensko obdobje na portalu pričenja zelo pestro. Že naslednji vikend v soboto ekipo slo-racing.com eSports pričakuje prva od dveh kvalifikacijskih preizkušenj. Z dirkalnikom Audi R8 LMS GT3 se bo ekipa poizkusila uvrstiti v eno najbolj pomembnih če ne celo najpomebnejšo ligo v svetu sim racinga. Govora je seveda o ligi NEO, katere začetki segajo v leto 2013, ko je bilo organizirano prvo prvenstvo.

Tekmovalni razredi

Ekipa slo-racing.com eSports

Ekipa slo-racing.com eSports bo nastopala v zasedbi Domen Gantar, Jan Aleksandrov in kot “rezerva” Sašo Prosen, ki že tekmuje v ClubSport series z dirkalnikom Porsche GT3. Ista ekipa se je poizkusila kvalificirati v prvenstvo že lani, vendar ji je zmanjkal kanček sreče.

Predkvalifikacije

Vsa moštva , ki se preko rezultatov pretekle sezone niso uvrstila direktno v ligo, morajo opraviti predkvalifikacije. Predkvalifikacije potekajo na način, kjer morata vsaj dva voznika ekipe narediti vsak po 10 zaporednih krogov brez incidenta. Rezultata 10 krogov dveh najboljših voznikov iz ekipe se seštejeta in to predstavlja skupni čas ekipe.
Ekipe z najboljšimi časi se bodo tako preko kvalifikacij uvrstile v prvenstvo NEO.

Prizorišče predkvalifikacij bo Donington park.

15.September 2019
Pre-qualification details
Track: Donington Park Racing Circuit
Lay-out: Grand Prix
Location: North West Leicestershire (UK)
Length: 4,020 km (2.498 mi)
Turns: 16

Celoten dirkaški koledar v seriji NEO

V kolikor se bo ekipi uspelo uvrstiti v samo tekmovanje, bo razpored dirk sledeč :

Registrirana moštva

Seznam moštev,ki bodo prisotna na predkvalifikacijah.