Na drugi dirki prvenec Čeha

Za nami je druga dirka prvenstva SDP EK. Kljub nekoliko manjši udeležbi v predkvalifikacijah so časi nakazovali izjemno napeto borbo za uvrstitev v polfinalni dirki. V primerjavi z dirko na Vranskem je bilo pri vrhu precej bolj izenačeno. Z najhitrejšim časom predkvalifikacij je ponovno izstopal Til Čeh z več kot šestimi desetinkami prednosti pred Jernejem Simončičem in skoraj sekundo pred Anžetom Jankovičem. Naslednjih deset voznikov se je zvrstilo v manj kot sekundi in pričakovali smo napete dvoboje za uvrstitev v finale.

Polfinalni dirki sta minili z nekaj incidenti, a je bil nivo dirkanja opazno boljši kot v Vranskem. Vozniki spoznavajo posebnosti gokarta in so zato tudi bolj konstantni. V finale se je uvrstila večina favoritov za najvišja mesta.

 

V kvalifikacijah za finalno dirko je najboljši čas odpeljal Simončič in tako za dobro desetinko prehitel Čeha, ki je dominiral v predkvalifikacijah. Za njima so se zvrstili Eržen, Bizjan, P. Jurendič in ostali. Na štartu se je najbolje znašel Čeh in se takoj prebil na prvo mesto, kjer je tudi ostal do zaključka dirke. Nekaj časa mu je sledil Simončič, a je v sklopu prvih ovinkov naredil napako in izgubil nekaj mest. Tako je na drugo mesto prišel Eržen, ki pa je prav tako naredil napako in padel popolnoma v ozadje. Tako je imel Til Čeh prosto pot do svoje prve zmage, na drugem mestu je zaključil Jernej Simončič, v zadnjih krogih pa so se za tretje mesto spopadli Luka Ferlič, Miha Fabijan in Primož Jurendič, ki je z najtršo različico gum ob zaključku dirke zelo hitro dohiteval Ferliča in Fabijana, a se mu ni uspelo prebiti naprej. Na zadnji stopnički je tako dirko zaključil Luka Ferlič. 

 

 

Čestitke prvim trem in vsem udeležencem!

 

Prvenstvo pa se že seli na naslednje prizorišče, in sicer na kartodrom v Valencii, kjer bodo od četrtka do ponedeljka potekale predkvalifikacije, v torek (16. 2. 2021) pa nas čaka naslednja dirka, ki si lahko ogledate preko EŠZS (Twitch). Vabljeni!