Mrak ubranil napad Jelenka v zadnjem krogu za krstno zmago v SDP

Po uvodni dirki in dominaciji Porscheja je Gašper Mrak z Mclarnom pokazal, da se je prvenstvo šele začelo in da bo pot do naslova prvaka še zelo dolga in da je dirkališče Paul Ricard bolj pisano na kožo Mclarnu.

Kvalifikacije so postregle s pravo dramo, saj je vreme zdržalo le približno 10 minut, nato pa je začel padati dež in preprečil vsako izboljšanje časov v drugi polovici. Mrak je konkurenci rokavico vrgel že v kvalifikacijah in takoj nakazal, da se bo boril za zmago. Sledili so mu Uroš Jelenko (+ 0,270 s), Jure Artač Vičič (+ 0,305), Denis Medvešek (+ 0,340), Luka Berk (+ 0,458). Ostali vozniki so zaostali več kot pol sekunde.

Štart dirke je najbolje izkoristil Jure Artač Vičič, ki je svojega Mercedesa v sklopu prvih dveh ovinkov iz tretjega mesta izstrelil na vrh.

Dobro je štartal tudi Denis Medvešek, ki se je povzpel na tretje mesto in nato v tretjem krogu ugnal še Mraka in začel napadati Artača Vičiča na prvem mestu, a napada zaradi manjše končne hitrosti Porscheja na ravninah ni mogel dokončati. Posledično je zaradi tega padel na 4. mesto, kjer je tudi zaključil dirko. Gašper Mrak je vmes zaradi napake izgubil nekaj mest, a je hitro ponovno prevzel vodilno mesto, ki ga je držal vse do zadnjega kroga, ko ga je napadel Uroš Jelenko in skoraj ukradel zmago po 90 minutah dirkanja. Tretji je bil Jure Artač Vičič. Luka Berk je dirko zaključil predčasno zaradi tehničnih težav.