Medveška po zmagi v Barceloni od naslova loči le še točka

Za nami je predzadnja dirka prvenstva, v kateri si je Denis Medvešek ob napaki največjega konkurenta v boju za skupno zmago v državnem prvenstvu privozil ključno prednost. Štartna vrsta je bila ponovno izjemno izenačena, kar 19 voznikov med 3. in 21. mestom je bilo razvrščenih znotraj ene sekunde

Že v kvalifikacijah je Medvešek najboljši štartni položaj osvojil z dvema desetinkama prednosti pred Juretom Artačem Vičičem, po dobrem štartu pa se je rutinirano odpeljal novi zmagi naproti. Artač Vičič je bil na štartu preveč nestrpen in dobil kazen vožnje skozi bokse, s čimer je bilo njegovega boja za zmago na dirki konec, še preden je prvič prevozil štartno črto. Podobno napako je storil tudi Danilo Skela in posledično nobenemu ni uspelo osvojiti točk.

V ospredju je potekal predvsem dvoboj za tretje med Glavačem, Majcnom in Baićem, na koncu je na najnižjo stopničko s hitrejšim postankom v boksih stopil Blaž Majcen z minimalno razliko pred Glavačem na četrtem in Baićem na petem mestu, ki sta vmes prav tako izmenjala mesti. Številni dvoboji so potekali tudi v ozadju, priča smo bili mnogim atraktivnim kot tudi ponesrečenim poskusom prehitevanj. Posnetke si lahko ogledate na spletni strani Twitch EŠZS.

V skupni razvrstitvi ima Denis Medvešek 107 točk, kar pomeni 32 točk naskoka pred drugouvrščenim Artačem Vičičem, torej je boj za skupno zmago teoretično še vedno odprt, saj je za zmago na v Silverstonu 33 točk. Voznika SRT Groundhog čaka težka naloga, saj mora za presenetljiv preobrat zmagati, Medvešek pa se mora uvrstiti izven prve deseterice. Glede na njegovo formo na zadnjih dirkah (tri zmage in tretje mesto v štirih dirkah) pa se to ne zdi zelo verjetno.

Tudi ekipno vodi Medveškova ekipa S1 Racing, ki ima 13,5 točk naskoka pred ekipo SRT Anni. Ker se za zadnjo dirko selimo na Silverstone, kjer je Bentley precej konkurenčen, imata Baić in Skela nekoliko več možnosti in upanja na skupno zmago.

Za zaključek prvenstva nas čaka prava poslastica, in sicer dvourna dirka v nočnih urah z zelo veliko verjetnostjo dežja. Zagotovo bo boj za končne uvrstitve izredno zanimiv.

Vabljeni k ogledu v nedeljo, 7.3.2021 ob 20:00.