Medvešek že v Kyalamiju ubranil naslov prvaka

Denis Medvešek je na predzadnji dirki ponovno pokazal, da trenutno v državnem prvenstvu nima konkurence, ter dirko pred zaključkom prvenstva na najboljši način potrdil naslov državnega prvaka.

Že časi v prostem treningu so nakazovali, da najverjetneje ne bomo doživeli presenečenj, kar je potrdil tudi v kvalifikacijah, kjer si je konkurenco pokoril z devet desetinkami prednosti pred drugouvrščenim Gašperjem Mrakom. Uroš Jelenko na tretjem mestu je zaostal več kot sekundo. Prijetno presenečenje je pripravil novopečeni očka Matevž Baš, ki je svoj bavarski dirkalnik postavil na četrto mesto štartne vrste.

Dogajanje celotnega dirkaškega vikenda je krojilo predvsem vreme, steza je bila popolnoma mokra. Štart dirke je v ospredju potekal dokaj gladko, v ozadju pa so številni vozniki na prvem zaviranju imeli številne težave s stoječo vodo – lužami, zaradi česar je prišlo tudi do večjega trka, ki je na začelje kolone poslal Jureta Artača Vičiča.

Razplet dirke so tokrat krojili tudi postanki v boksih, saj smo po komentarjih nekaterih voznikov slišali, da so pozabili preveriti nastavitve glede izbire dežnih gum, zaradi česar so nekateri od njih morali opraviti dva postanka. Med nesrečnimi vozniki je bil tudi Gašper Mrak, ki je pred dirko imel edini vsaj teoretično možnost, da še prehiti Denisa Medveška.

Ciljno črto je kot prvi prečkal Denis Medvešek (SRT SimRacingCockpit) in tako potrdil naslov državnega prvaka. Drugo mesto je po dveh slabših dirkal osvojil Uroš Jelenko (SRT Toti McLaren), Tretji pa je bil Dario Baić (SRT Bars). Ekipni uspeh SRT je s četrtim mestom dopolnil Matevž Baš, ki je celotno dirko za sabo uspel zadržati Jerneja Simončiča (Burst Esport).

Čestitke vsem udeležencem in Denisu Medvešku za naslov prvaka!

Končni rezultati Kyalami
Točkovanje
Poročilo o incidentih – Kyalami