Medvešek z zmago na zadnji dirki v Silverstonu potrdil naslov prvaka

Za nami je prvo državno prvenstvo v digitalnih krožno hitrostnih dirkah. Vozniki so se spopadli z mokro in mračno stezo v Silverstonu, kjer je Denis Medvešek z zmago le še potrdil naslov prvaka, saj mu je manjkala le ena točka.

V kvalifikacijah ni bilo posebnih presenečenj, Medvešek je osvojil “pole position” s slabima dvema desetinkama prednosti pred Gašperjem Mrakom, z dobre pol sekunde zaostanka so se za njima zvrstili še Dario Baić na tretjem, Janko Glavač na četrtem, Jure Artač Vičič na petem in Blaž Majcen na šestem mestu. Ostali vozniki so za najboljšim zaostali več kot sekundo.

Vozniki so štartali mirno in vsi v ospredju so skozi prvi sklop ovinkov zadržali svoj položaj, na ravnini Hangar pa je Glavač izkoristil boljši izhod iz ovinka Chapel ter skozi Stowe po zunanji strani uspel prehiteti Baića, ki na zaviranju v Vale ni mogel ubraniti položaja. V prvih krogih se je pokazalo, da Medvešek ne more pobegniti in da se bo za zmago boril Medvešek, Mrak in Glavač, ki so bili občutno hitrejši od ostalih voznikov. Slednji je bil še posebej hiter, saj je v sedmem krogu na vstopu na ravnino Hamilton prehitel tudi Mraka in se zapodil za Medveškom, ki ga je z odličnim manevrom v desetem krogu tudi prehitel. V trinajstem krogu je Medveška prehitel tudi Gašper Mrak in začel loviti Glavača. V 24. krogu mu je to tudi uspelo, a je prišlo do kontakta, kjer se je Glavač zavrtel in padel na četrto mesto, Mrak pa je posledično dobil kazen vožnje skozi bokse.

Po postankih v boksih je zaradi dogajanja na stezi vodstvo zadržal Denis Medvešek, ki pa ga je Janko Glavač z nekaj prehitevanji do konca dirke tudi ulovil, a mu je zmanjkalo malo dirkaške sreče, da bi ponovno prišel na prvo mesto in osvojil prvo zmago v prvenstvu.

Priča smo bili izjemno razburljivi dirki, kjer je Denis Medvešek z naskokom potrdil tudi skupno zmago v ekipnem točkovanju.

Rezultati Silverstone