Medvešek z drugo zaporedno zmago povečal prednost v prvenstvu

Za nami je polovica drugega državnega prvenstva, ki ga pod okriljem EŠZS organizira društvo slo-racing.com. Če je po dveh dirkah kazalo, da bo dvoboj za slovensko dirkaško krono napet, je Denis Medvešek z dvema zaporednima zmagama (in tretjo zmago na štirih dirkah) po dirki v Suzuki pokazal, da je tudi letos glavni kandidat za skupno zmago.

Kvalifikacije so bile tokrat nekoliko drugačne, saj so se izvedle ob 21:00 po lokalnem času in vozniki so se za doseganje čim boljšega štartnega položaja morali boriti sami s sabo in s temnimi ovinki. Hitro je postalo jasno, da sta kandidata za “pole” Jure Artač Vičič in Denis Medvešek, ostali vozniki so zaostali več kot pol sekunde. Najboljši štartni položaj je na koncu osvojil Jure Artač Vičič le eno desetinko pred Medveškom.

Štart dirke je potekal precej mirno, Medvešku je uspelo švigniti na prvo mesto, kjer je ostal nekaj krogov, dokler ga Artaču Vičiču ni uspelo prehiteti. Kot v kvalifikacijah sta si počasi in vztrajno nabirala prednost pred zasledovalci in nakazala, da se bosta za zmago – na presenetljivo suhi progi, ki je v tem stanju vztrajala cel vikend – spopadla sama. Na tretjem mestu jima je celo dirko sledil Gašper Mrak na tretjem mestu, ki pa ni mogel slediti tempu vodilnih dveh. V borbi za zmago je na koncu odločil hitrejši postanek Denisa Medveška, ki je tako ponovno prevzel vodstvo in ga zadržal do konca dirke. Na tretjem mestu je končal Gašper Mrak, sledila pa sta Luka Berk na četrtem ter Jernej Simončič na petem mestu, ki je poskrbel tudi za dve zelo atraktivni prehitevanji pri prebijanju v najboljšo peterico.

Končni vrstni red in točkovanje

Poročilo o incidentih

Ponovno nas čakata dva tedna premora, prvenstvo se bo nadaljevalo 13. marca na dirkališču v Barceloni. Do takrat pa si bodo morda odpočili tudi vozniki, ki v Suzuki tokrat niso imeli sreče…