Medvešek v razburljivi končnici Nürburgringa prehitel Majcna za zmago!

Tokrat nas je po le enotedenskem premoru čakala prva dvourna dirka tega prvenstva. Posebnost tega dirkaškega vikenda je bila tudi v tem, da se je dirka pričela v temi. Za dodatno negotovost je poskrbela slaba vremenska napoved.

Kvalifikacije so se pričele na vlažni stezi, zato so bili časi občutno počasnejši od tistih, ki so jih ekipe upale izdati tekom treningov pred dirko. Ker pa so se pogoji izboljševali, so tudi časi postajali hitrejši. Ob odsotnosti dveh favoritov za skupno zmago je imel Jure Artač Vičič lepo priložnost, da poveča prednost pred zasledovalci, a je v nepredvidljivih razmerah dosegel le peto mesto. Najhitreje so kvalifikacije odpeljali Denis Medvešek, Gašper Mrak in Janko Glavač. Razočarali so vozniki v Bentleyih, najhitrejši je bil Dario Baić na 12. mestu.

Slaba vremenska napoved se je uresničila in doživeli smo štart na mokri stezi in v temi, a do incidentov na začetku ni prišlo, Medvešek je odlično štartal in zadržal vodstvo, v ozadju so se odvijali številni dvoboji. Nato pa je v 11. krogu – po manj kot četrtini odvožene dirke – prišlo do situacije, kjer je žirija tekmovanja na stezo poklicala varnostni avto. 

S tem se je odprlo okno za tiste, ki so želeli nekoliko tvegati in opraviti postanek. To je storilo kar nekaj voznikov, v ospredju je največ pridobil Blaž Majcen, ki je po rednih postankih tudi prevzel vodstvo na dirki. Denis Medvešek je po izgubljenem prvem mestu in z dosti bolj svežimi gumami v drugi polovici dirki vztrajno dohiteval Majcna, a nato nekaj krogov pred koncem naredil napako. Ko je že kazalo na presenetljivo zmago Majcna, je Blaž v predzadnjem krogu naredil manjšo napako in tako spustil Medveška predse. Denis je zadnji krog odpeljal suvereno in na koncu zasluženo zmagal pred Majcnom in Artačem Vičičem, ki je s tem tudi zadržal skupno vodstvo. 

Denis Medvešek pa se mu je z zmago približal na le 3,5 točke zaostanka. Kot kaže, bo prvenstvo razburljivo do zadnje dirke. 

Končni rezultati dirke so na voljo tukaj.

Zdaj nas čaka nekoliko daljši premor, saj se karavana seli v Kyalami, vozniki se bodo ponovno spopadli na dveh sprint dirkah. Obrnjen vrstni red najhitrejših 10 voznikov iz prve dirke bo na drugi dirki zagotovo spet poskrbel za razburljivo dirkanje – tako kot na uvodu prvenstva v Misanu.