Medvešek s tretjo zaporedno zmago odločno proti naslovu prvaka

Aktualni državni prvak SDP GT3 Denis Medvešek tudi v drugi polovici prvenstva ne popušča. Na povsem nočnem dirkaškem vikendu je dominiral od začetka do konca. Že v kvalifikacijah je osvojil najboljši štartni položaj, na drugo mesto se je še enkrat več uvrstil Gašper Mrak, ki je ob zaključku izboljšal čas in zaostal le dobro desetinko. S tretjega štartnega mesta je dirko začel Medveškov ekipni kolega v Porscheju Blaž Majcen.

Štart dirke je v ospredju minil relativno mirno. Medvešek je zadržal vodstvo, precej turbulentno pa je bilo v ozadju, saj sta se pripetili dve večji nesreči, v katerih je bilo udeleženo mnogo dirkalnikov. Tako se je nekoliko premešal vrstni red in v ospredje pripeljal nekaj srečnežev, ki se jim je uspelo umakniti obema nesrečama.

Dirko je prepričljivo dobil Denis Medvešek. Na drugem mestu mu je sledil Gašper Mrak, ki pa je med dirko na zaviranju v prvi ovinek naredil napako in izgubil nekaj mest. S tem se je tudi vnel napet dvoboj za preostali dve mesti na stopničkah med štirimi vozniki (Artač Vičič, Majcen, Baić, Mrak), ki so v tem vrstnem redu dirko zaključili v manj kot dveh sekundah. Daleč ni bil niti Jernej Simončič na šestem mestu, ki skozi prvenstvo stalno dviguje formo.