Medvešek pokazal, da bo tudi letos prvi favorit

Za nami je prva dirka prvenstva, ki vsekakor ni razočarala. Po zaključenih predkvalifikacijah je kazalo, da bo Luka Berk resen kandidat za skupno zmago, a se je ponovno izkazalo, da je konkurenca zelo močna in da je za vrhunski rezultat potrebno ogromno treninga.

Do samih kvalifikacij prve dirke nismo vedeli, kakšen tempo bodo imeli vodilni, saj so trenirali na zasebnih strežnikih. Ena večjih neznank je bil lanski prvak, Denis Medvešek. Po samo nekaj krogih na prostem treningu je bilo očitno, da bo izredno hiter, kar je dokazal v kvalifikacijah in z izjemno prednostjo več kot šestih desetink osvojil “pole position” pred svojim ekipnim kolegom Blažem Majcnom (SRT SimRacingCockpit). Blizu sta bila še Mitja Bonča (Skywalker Racing) na tretjem in Dario Baić (SRT Bars) na četrtem mestu, ostali so zaostali skoraj sekundo ali več. Jernej Simončič in Luka Berk, ki sta cenjena simracerja v svetovnem merilu, sta se kvalificirala v drugo deseterico.

Vozniki so štart dirke in prvi krog odpeljali dokaj previdno, razen nekaj nesrečnih kontaktov večjih incidentov ni bilo. Denis Medvešek je dobro štartal s prvega štartnega položaja, v prvi sklop ovinkov pa je svoj položaj in položaj svojega ekipnega kolega dobro zaščitil tudi Blaž Majcen. V ospredju je dirka potekala relativno mirno, imeli pa smo možnost videti številne dvoboje nižje po razpredelnici. Za nekaj atraktivnih dvobojev je poskrbel Luka Berk, ki je v začetku dirke naredil napako, zaradi katere je padel na 17. mesto, a se je z odlično vožnjo in nekaj izvrstnimi prehitevanji povzpel do končnega 9. mesta.

Končni rezultati

Čestitke vsem uvrščenim!