Medvešek in Peklaj zmagala v Kyalamiju

Za nami je še zadnja sprint dirka prvenstva, ki ponovno ni razočarala, prinesla pa je tudi spremembo na vrhu v skupni razvrstitvi.

Vozniki prvenstvo jemljejo izredno resno, saj za dirko vadijo zasebno in skrivajo morebitne čase in tempo ekip. Uradni strežnik posledično sameva, dejansko razmerje moči pa se pokaže šele v kvalifikacijah.

Dva tedna premora je najbolje izkoristil Denis Medvešek, saj si je v kvalifikacijah privozil najboljši štartni položaj, in to s skoraj tremi desetinkami prednosti pred Dariom Baićem in Jankom Glavačem. Preostali vozniki so bili – kot vedno – med sabo zelo izenačeni… 14 voznikov med drugim in petnajstim mestom se je namreč razvrstilo v sedmih desetinkah!

Začetek prve dirke je v ospredju minil dokaj mirno, Medvešku je uspel dober štart in uspel je zadržati pozicijo. Baić je skozi prvi sklop ovinkov izgubil dve mesti, prehitela sta ga Vičič in Glavač. Ta trojica se je borila za drugo oziroma tretje mesto, medtem ko si je Medvešek privozil nekaj prednosti in dirko končal na prvem mestu.

Napeto je bilo tudi dogajanje med petim in desetim mestom, saj v sprint dirkah deseto mesto na prvi dirki pomeni najboljši štartni položaj na drugi dirki. To je uspelo Marjanu Kodermanu, ki pa ni mogel zadržati položaja, saj so iz ozadja napadali hitrejši vozniki s prve dirke. Najbolje se je znašel Luka Peklaj, ki se je ubranil pred močnim pritiskom Danila Skele, Denisa Medveška, Tomaža Eržena in Jureta Artača Vičiča. V žaru borbe je v zaviranju v prvi ovinek Skela skušal napasti Peklaja, prišlo je do kontakta, a brez večjih posledic.

Na koncu je prvih pet voznikov ločevalo manj kot 5 sekund!

Denis Medvešek je s prvim in tretjim mestom hkrati tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku prvenstva in ima dve dirki pred zaključkom 7 točk naskoka. Vsekakor bo prvenstvo še zelo napeto.
Točkovanje po štirih zaključenih dirkaških vikendih: